ZorgKiezer.nl

Bel ons

Hulp nodig? Nu bereikbaar
Bel 0202611600

Vergoeding bij Coeliakie

Door: - Leestijd: 2 minuten

Mensen met Coeliakie, oftewel glutenintolerantie, kunnen gluten niet verdragen. Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Het eten van gluten veroorzaakt een beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Als gevolg hiervan gaan de darmvlokken kapot, waardoor voedingstoffen in de dunne darm minder goed kunnen worden opgenomen. 

Door een slechte opname van voedingsstoffen ontstaat er een tekort aan mineralen, vitaminen en afname van lichaamsgewicht. Coeliakie kan klachten veroorzaken zoals diarree, buikpijn en vermoeidheid.

Wat zijn de oorzaken van Coeliakie?

Het is niet zeker wat de oorzaak van Coeliakie is. In de meeste gevallen gaat het om een combinatie van erfelijke- en omgevingsfactoren.

Hoe wordt de diagnose gesteld?

De diagnose Coeliakie kan op verschillende manieren gesteld worden. In sommige gevallen kan een bloedonderzoek uitsluitsel geven. Mensen met een ernstige vorm van Coeliakie hebben coeliakie-antistoffen in hun bloed. Ook kan er een stukje weefsel van de dunne darm onderzocht worden. Door middel van een kijkonderzoek, of gastroscopie, kan er een biopt afgenomen worden.

Hoe wordt Coeliakie behandeld?

De belangrijkste behandeling van Coeliakie houdt in dat je je moet houden aan een glutenvrij dieet. De klachten zullen hierdoor langzaam verdwijnen. De dunne darm zal zich binnen een half jaar tot een jaar weer volledig herstellen. Om het vitamine en mineralen tekort te herstellen kan je arts je adviseren om tijdelijk extra vitaminen en mineralen te gebruiken.

Vergoeding door je zorgverzekering

Het volgen van een levenslang glutenvrij dieet is ingrijpend en advies van een diëtist kan hierbij erg helpen. Een diëtist let er bij het samenstellen van het dieet op dat bepaalde voedingsmiddelen kunnen worden vermeden zonder dat er een tekort aan voedingsstoffen ontstaat. Vanuit de basisverzekering wordt de eerste drie uur dieetadvisering per jaar vergoed. Voor extra dieetadvisering kun je je aanvullend verzekeren. 

De top 3 voor dieetadvisering met een vergoeding voor dieetadvisering

De onderstaande top 3 is af te sluiten via ZorgKiezer.nl en voor deze pakketten geldt een directe acceptatie. 

 • Anderzorg - Extra voor € 116,95 per maand. 100%, max. 2 uur per jaar. 
 • CZdirect Extra voor € 117,35 per maand 100%, max.€ 120,- per jaar. (leeftijdsafhankelijke premie)
 • CZ Zorg-op-maatpolis voor € 120,60 per maand 100%, max.€ 120,- per jaar. (leeftijdsafhankelijke premie)

Kijk voor een volledig overzicht van vergoedingen in ons vergoedingen overzicht van dieetadvisering. Voor de aanvullende voorwaarden kun je bij de polisvoorwaarden kijken van de zorgverzekering van jouw keuze. 

Zorgverzekeringen vergelijken

Doordat zorgverzekeraars verschillende aanvullende pakketten aanbieden loont het om je zorgverzekering te vergelijken. Op ZorgKiezer kun je in onze zorgvergelijker jouw wensen en behoeften aangeven en vervolgens worden de beste zorgverzekeringen voor jou getoond.

Hulp nodig?

Heb je een vraag over een speciale vergoeding of over de zorgverzekering 2018? Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd