ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Vergoeding bij Coeliakie

Door: - Leestijd: 2 minuten

Mensen met coeliakie, oftewel glutenintolerantie, kunnen gluten niet verdragen. Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Het eten van gluten veroorzaakt een beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Als gevolg hiervan gaan de darmvlokken kapot, waardoor voedingstoffen in de dunne darm minder goed kunnen worden opgenomen. 

Door een slechte opname van voedingsstoffen ontstaat er een tekort aan mineralen, vitaminen en afname van lichaamsgewicht. Coeliakie kan klachten veroorzaken zoals diarree, buikpijn en vermoeidheid.

Wat zijn de oorzaken van coeliakie?

Het is niet zeker wat de oorzaak van Coeliakie is. In de meeste gevallen gaat het om een combinatie van erfelijke- en omgevingsfactoren. De diagnose coeliakie kan op verschillende manieren gesteld worden. In sommige gevallen kan een bloedonderzoek uitsluitsel geven. Mensen met een ernstige vorm van coeliakie hebben coeliakie-antistoffen in hun bloed. Ook kan er een stukje weefsel van de dunne darm onderzocht worden. Door middel van een kijkonderzoek, of gastroscopie, kan er een biopt afgenomen worden.

Hoe wordt Coeliakie behandeld?

De belangrijkste behandeling van coeliakie houdt in dat je je moet houden aan een glutenvrij dieet. De klachten zullen hierdoor langzaam verdwijnen. De dunne darm zal zich binnen een half jaar tot een jaar weer volledig herstellen. Om het vitamine en mineralen tekort te herstellen, kan je arts je adviseren om tijdelijk extra vitaminen en mineralen te gebruiken.

Vergoeding door je zorgverzekering

Het volgen van een levenslang glutenvrij dieet is ingrijpend en advies van een diëtist kan hierbij erg helpen. Een diëtist let er bij het samenstellen van het dieet op dat bepaalde voedingsmiddelen kunnen worden vermeden zonder dat er een tekort aan voedingsstoffen ontstaat. Vanuit de basisverzekering wordt de eerste drie uur dieetadvisering per jaar vergoed. Voor extra dieetadvisering kun je je aanvullend verzekeren. 

Overzicht voor dieetadvisering met een vergoeding voor dieetadvisering

Bekijk hieronder het overzicht van verzekeraars met dieetadvisering is af te sluiten via ZorgKiezer.nl. Voor deze pakketten geldt een directe acceptatie. 

Vergelijk verzekeraars met dieetadvisering»

Kijk voor een volledig overzicht van vergoedingen in ons vergoedingen overzicht. Voor de aanvullende voorwaarden kun je bij de polisvoorwaarden kijken van de zorgverzekering van jouw keuze. 

Zorgverzekeringen vergelijken

Doordat zorgverzekeraars verschillende aanvullende pakketten aanbieden, loont het om je zorgverzekering te vergelijken. Op ZorgKiezer.nl kun je in onze zorgvergelijker jouw wensen en behoeften aangeven en vervolgens worden de beste zorgverzekeringen voor jou getoond.

Hulp nodig?

Heb je een vraag over een speciale vergoeding of over de zorgverzekering? Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00. Er staat een team van zorgspecialisten voor je klaar om je te helpen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct