ZorgKiezer.nl

wij zijn nu open

Bel ons

020 2611 600
Open tot 17:00
Contact

Bril of lenzen verzekeren, is dat slim?

Door: - Leestijd: 2 minuten

Ben je in 2019 toe aan een nieuwe bril of lenzen? De basisverzekering heeft geen brilvergoeding met uitzondering van medische noodzaak. Een bril van de opticien krijg je alleen vergoed als je daar een aanvullende zorgverzekering voor afsluit. Lijkt logisch, maar als je alleen een aanvullende zorgverzekering afsluit voor je bril of lenzen ben je vaak duurder uit dan dat je de bril uit eigen zak betaalt.

1. Alleen een bril of lenzen? Geen aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering is meestal een pakket waarin meerdere vergoedingen zitten. Bekijk de verschillende vergoedingen goed. Ga je alleen gebruik maken van de brilvergoeding in je aanvullende verzekering, kijk dan goed naar de premie die je gaat betalen. Waarschijnlijk is deze hoger dan dat je brilkosten zijn. Let op dat iedere aanvullende verzekering met een brilvergoeding anders is. Bij de één worden alleen de glazen vergoed, bij de ander kan ook je montuur worden vergoed.

2. Lage premie? Wel aanvullende verzekering

Er is een aantal situaties waarin een zorgverzekering met een brilvergoeding wel voordelig is. Dit is het geval als je een goedkope aanvullende zorgverzekering afsluit. 

Pieter heeft een bril. Als Pieter niet verzekerd is voor zijn bril dan kost deze bril 200 euro. Hij wil zich aanvullend verzekeren voor zijn bril. Hij betaalt voor de aanvullende verzekering 3,50 per maand en 42 euro per jaar. Hiermee krijgt hij 100% vergoed voor 100 euro per jaar. De andere 100 euro moet hij uit eigen zak betalen. Hij is dus 142 euro kwijt (100 euro uit eigen zak + 42 euro voor de verzekering). Als hij zich niet aanvullend had verzekerd dan zou hij 200 euro betalen. Door zich aanvullend te verzekeren bespaart hij 200 - 142 = 58 euro per jaar. Let op: de premie voor dit pakket is uitzonderlijk laag en hij moet weliswaar wel zijn bril kopen bij Eye Wish of Pearle.

Voorwaarden

 • Je koopt je bril of lenzen direct in het eerste jaar van je zorgverzekering. 
 • Je stapt na een jaar weer over om deze aanvullende zorgverzekering op te zeggen.

Bekijk alle aanvullende pakketten met brilvergoeding >

3. Meer zorg uit het pakket nodig? Wel aanvullende zorgverzekering

Heb jij nog meer zorg nodig in 2019? Dan kun je een pakket kiezen waar een brilvergoeding bij in zit. In dit geval betaal je niet alleen voor de vergoeding van je bril, maar ook voor andere zorg die je gaat gebruiken. Je kunt de zorgvergelijker op ZorgKiezer.nl goed gebruiken om te kijken of je goedkoper uit bent voor een bril door je wel of niet aanvullend te verzekeren. 

Kinderbrillen

Ook brillen voor kinderen worden alleen vergoed vanuit je basisverzekering. Zijn jouw kinderen meeverzekerd op jouw aanvullende verzekering? Dan geldt deze dekking ook voor jouw kinderen. Zorg dus altijd dat jouw kinderen op de meest uitgebreide polis meeverzekerd zijn. 

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? of heb je een vraag over de zorgverzekering 2019? Bel ons op 020 261 16 00, jouw zorgexpert zit klaar om je te helpen. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd