ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 19:00
Contact

Bril of lenzen verzekeren, is dat slim?

Door: - Leestijd: 2 minuten

Ben jij toe aan een nieuwe bril of lenzen? De basisverzekering biedt geen brilvergoeding met uitzondering van uitzonderlijke medische noodzaak. Je krijgt een bril dus alleen vergoed wanneer je daarvoor een aanvullende zorgverzekering afsluit. Dat lijkt logisch, maar wist je dat je het vaak duurder is om speciaal voor een bril- of lenzenvergoeding een aanvullend pakket af te sluiten, dan om de de bril uit eigen zak te betalen?

Zorgverzekering met vergoeding voor jouw bril afsluiten? 

Sluit direct een zorgverzekering met brilvergoeding af

1. Alleen een bril of lenzen? Geen aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering is meestal een pakket waarin meerdere vergoedingen zitten. Bekijk de verschillende vergoedingen goed. Ga je alleen gebruik maken van de brilvergoeding in je aanvullende verzekering? Kijk dan goed naar de premie die je gaat betalen! Waarschijnlijk betaal je hier meer voor, dan dat je voor een bril zou betalen.

Let op: Iedere aanvullende verzekering met brilvergoeding is anders. Bij de één worden bijvoorbeeld alleen de glazen vergoed, bij de ander kan ook je montuur worden vergoed.

2. Lage premie? Wel aanvullende verzekering

Er is een aantal situaties waarin een zorgverzekering met een brilvergoeding wel voordelig is. Dit is het geval wanneer je een goedkope aanvullende zorgverzekering afsluit. 

Pieter heeft een bril. Als Pieter niet verzekerd is voor zijn bril dan kost deze bril 200 euro. Hij wil zich aanvullend verzekeren voor zijn bril. Hij betaalt voor de aanvullende verzekering 3,50 per maand (oftewel 42 euro per jaar). Met dit pakket heeft hij recht op een volledige vergoeding tot maximaal 100 euro per jaar. De andere 100 euro moet hij uit eigen zak betalen. 

Als Pieter deze verzekering neem dan is hij dus 142 euro kwijt voor zijn bril. (100 euro uit eigen zak én 42 euro voor de verzekering). Als hij zich niet aanvullend had verzekerd dan zou hij 200 euro moeten betalen. Dankzij de aanvullende verzekering bespaart hij 58 euro. (200 euro - 142 euro)

 Let op: de premie voor dit pakket is uitzonderlijk laag en hij kan in lijn met de voorwaarden van zijn aanvullende pakket, alleen bij Eye Wish of Pearle terecht.

Voorwaarden

Samengevat: wanneer is het voordelig om dit te doen?

 • Je koopt je bril of lenzen direct in het eerste jaar van je zorgverzekering. 
 • Je stapt na een jaar weer over om deze aanvullende zorgverzekering op te zeggen.

Bekijk alle aanvullende pakketten met brilvergoeding >

3. Meer zorg uit het pakket nodig? Wel aanvullende zorgverzekering

Heb jij naast een brilvergoeding nog meer zorg nodig in 2024? Dan kan het wel lonen om een aanvullend pakket af te sluiten waar beide vergoedingen in zitten. In dit geval betaal je niet alleen voor de vergoeding van je bril, maar ook voor andere zorg die je gaat gebruiken. Je kunt de zorgvergelijker op ZorgKiezer goed gebruiken om te kijken of je goedkoper uit bent voor een bril door je wel of niet aanvullend te verzekeren. 

4. Kinderbrillen

Ook brillen voor kinderen worden alleen vergoed vanuit je basisverzekering. Zijn jouw kinderen meeverzekerd op jouw aanvullende verzekering? Dan geldt deze dekking ook voor jouw kinderen. Zorg dus altijd dat jouw kinderen op de meest uitgebreide polis meeverzekerd zijn. 

Hulp nodig?

Kom je er niet uit? of heb je een vraag over de zorgverzekering 2024. Bel ons op 020 261 16 00, jouw zorgexpert zit klaar om je te helpen. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd