ZorgKiezer

Antibioticaresistentie

Door: - Leestijd: 1 minuut

Wat betekent het als je een antibioticareresistentie hebt? Antibiotica bestrijd bacteriën waardoor je lichaam weer geneest. Maar deze bacteriën kunnen hier dus ook ongevoelig voor worden. Infecties met resistente bacteriën zijn veel moeilijker te behandelen. Ziekten als blaasontsteking of longontsteking kunnen dan levensbedreigend worden. Als je in je leven al vaak antibiotica hebt moeten slikken, is de kans aanwezig dat je op den duur resistent wordt hiervoor. 

Antibioticaresistentie in Nederland

In Nederland komen gelukkig relatief weinig resistente bacteriën voor in verhouding met andere landen. Hier is antibiotica namelijk alleen verkrijgbaar als een arts dit heeft voorgeschreven. Daarnaast zijn zorginstellingen in Nederland alert op het probleem. Heeft iemand in een ziekenhuis een infectie met een resistente bacterie dan wordt deze patiënt gescheiden van de rest en het verplegend personeel neemt strikte hygiënemaatregelen. Dit alles om te voorkomen dat andere mensen ziek worden van deze bacterie.

Zorgverzekering vergelijken

Wil jij weten welke zorgverzekering het beste bij jou past? Start dan met zorgverzekering vergelijken op ZorgKiezer. Bij ons kun je onafhankelijk alle zorgverzekeringen vergelijken op basis van premie, dekking, polisvoorwaarden, service en kortingen en hiermee jaarlijks veel geld besparen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd