ZorgKiezer

Koopkracht betekenis

Door: - Leestijd: 1 minuut

Wat wordt er bedoeld wanneer men het heeft over koopkracht? Nu Prinsjesdag 2017 achter de rug is, wordt deze term weer veel in het nieuws gebruikt. De betekenis van het woord koopkracht is als volgt: De hoeveelheid goederen die een huishouden kan betalen met het besteedbare inkomen dat het heeft. 

Nu de nieuwe kabinetsplannen bekend zijn, heeft dit ook invloed op onze koopkracht. Gaat deze voor- of achteruit? Per huishouden zal dit verschillend aangezien je koopkracht onder andere afhankelijk is van je inkomen, belasting, inflatie, huurverhogingen, eigen risico zorg, zorgpremie en de zorgtoeslag.

Weten wat er met jouw koopkracht gebeurd?

Ga naar onze rekentool voor een berekening van jouw koopkracht voor de komende drie jaar. Binnen 30 seconden weet jij hoeveel jij er jij er netto op vooruit of achteruit gaat in 2020 ten opzichte van voorgaande jaren.

Zorgverzekering 2020

Heb je een vraag over de zorgverzekering 2020? Ons serviceteam is telefonisch bereikbaar op 020 261 1600. Met onze zorgvergelijker kun je makkelijk alle zorgverzekeringen met vergelijken. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2022 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 70 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd