ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Onverzekerd en je zorgverzekering

Door: - Leestijd: 1 minuut

Iedereen die in Nederland woont en/of werkt is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. De basisverzekering is dan voldoende, een aanvullende zorgverzekering is vrijwillig. Doordat iedereen in Nederland een zorgverzekering heeft, kunnen wij met zijn allen de zorgkosten delen. Via ZorgKiezer kan je elke zorgverzekering vergelijken en de zorgverzekering die het best bij jouw wensen past, kan je direct online afsluiten.

Sluit je geen zorgverzekering af, dan riskeer je een boete. Als je geen zorgverzekering hebt en je maakt zorgkosten, dan moet je die rekeningen allemaal zelf betalen. Als je niet meteen een zorgverzekering afsluit vanaf het moment dat jij verplicht bent een zorgverzekering te hebben. krijg je een boete die 130% is van de nominale premie. Als je de zorgverzekering afsluit, gaat deze in op de eerste dag van de volgende maand en niet met terugwerkende kracht. 

Ben je nog geen 18 jaar of heb je jonge kinderen onder de 18, dan moeten ook zij een ouder hebben met een zorgverzekering. Kinderen onder de 18 zijn gratis verzekerd, maar moeten wel bijgeschreven worden bij de zorgpolis van een ouder. Je kan hier dan kiezen om de kinderen bij te schrijven bij de ouder met de meest uitgebreide zorgverzekering

Half november kan je weer alle zorgverzekeringen vergelijken en overstappen naar een zorgverzekering die het beste bij jouw situatie past. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct