ZorgKiezer.nl

Hulp nodig?
Bel 0202611600

Vergoeding voor Ladycom

Door: - Leestijd: 1 minuut

Er zijn al aardig wat anticonceptiemiddelen op de markt, maar de nieuwste vorm is de LadyComp. Dit is een slim mini computertje die jouw hele cyclus bijhoudt. Maar hoe werkt dit dan precies, hoe veilig is het en wordt het vergoed door de zorgverzekering?

Natuurlijke anticonceptie

Vrouwen zijn tegenwoordig steeds meer bewust van de bijwerkingen van verschillende anticonceptie zoals de pil, de nuvaring en het spiraal. Deze anticonceptiva bevatten allemaal hormonen. Het gebruik van de LadyComp is natuurlijk en er komen geen hormonen aan te pas.

Hoe werkt het?

Met de Lady-Comp meet je dagelijks oraal je lichaamstemperatuur. Dit duurt een minuut. Als je menstrueert kun je dit ook aangeven. Op basis hiervan berekent de computer je vruchtbaarheid en geeft het je een prognose voor de komende 24 uur. Kleurt het groen, dan ben je op dat moment onvruchtbaar, rood betekent vruchtbaar en een gele kleur betekent dat het apparaat je nog aan het leren kennen is. Hoe langer je de computer gebruikt, hoe vaker hij groen zal kleuren. De computer moet jouw lichaam eerst leren kennen.

Hoe betrouwbaar is het?

De LadyComp is voor 99,3% betrouwbaar en behoort tot de meest betrouwbare anticonceptiemiddelen. De pil is net zo betrouwbaar.

Wordt de LadyComp ook vergoed?

Eind 2015 zijn een aantal verzekeraars gestopt met het (gedeeltelijk) vergoeden van de LadyComp. In 2018 is er geen enkele zorgverzekering die een vergoeding biedt voor de aanschaf van de LadyComp. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd