ZorgKiezer

Vergoeding voor Ladycom

Door: - Leestijd: 1 minuut

Er zijn al aardig wat anticonceptiemiddelen op de markt. De nieuwste vorm is de LadyComp. Dit is een slim mini computertje die jouw hele cyclus bijhoudt. Maar hoe werkt het precies, is het veilig en wordt de LadyComp vergoed door de zorgverzekering?

Natuurlijke anticonceptie

Vrouwen zijn zich tegenwoordig steeds meer bewust van de bijwerkingen van verschillende anticonceptiemiddelen. De pil, nuvaring en het spiraal zijn anticonceptiva met hormonen. Het gebruik van de LadyComp is een natuurlijke bescherming zonder toegevoegde hormonen. 

Hoe werkt het?

Met de Lady-Comp meet je dagelijks je lichaamstemperatuur. Dit duurt hooguit een minuut. Als je menstrueert, kun je dit ook aangeven. Op basis hiervan berekent de computer je vruchtbaarheid en geeft ook een voorspelling voor de komende 24 uur. Kleurt het groen, dan ben je op dat moment onvruchtbaar. Een rode kleur betekent vruchtbaar en een gele kleur betekent dat het apparaat je nog beter moet leren kennen. Hoe langer je de computer gebruikt, hoe vaker de kleur groen verschijnt. 

Hoe betrouwbaar is het?

De LadyComp is voor 99,3% betrouwbaar en behoort tot de meest betrouwbare anticonceptiemiddelen. De pil is net zo betrouwbaar. Het wordt aangeraden om iedere 7 jaar de LadyComp te vervangen. De kosten hiervan zijn €485,-, wat neerkomt op €5,77 per maand. 

Vergoeding LadyComp

Eind 2015 zijn een aantal verzekeraars gestopt met het (gedeeltelijk) vergoeden van de LadyComp. In 2019 is er geen enkele zorgverzekering die een vergoeding biedt voor de aanschaf van de LadyComp. Andere anticonceptie worden wel vergoed in de aanvullende verzekering.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd