ZorgKiezer

Werelddekking uit de basisverzekering

Door: - Leestijd: 1 minuut

Sinds 1 januari 2018 is de werelddekking van zorgkosten gemaakt buiten Europa verdwenen uit de basisverzekering. Dat betekent dat je geen vergoeding meer krijgt als je in een land buiten Europa medische zorg nodig hebt. 

Waarom verdwijnt de werelddekking?

Al jaren is het zo geregeld dat je vanuit de basisverzekering een vergoeding kan krijgen voor zorgkosten die je maakt in het buitenland. Het kabinet is echter van mening dat als je zorgkosten maakt buiten Europa die niet vergoed hoeven te worden door ons sociale zorgstelsel. medische zorg binnen Europa blijft wel vergoed vanuit de basisverzekering.

Aanvullende verzekering of reisverzekering afsluiten

Bevind jij je vaak buiten Europa dan is het verstandig na te denken over een aanvullende zorgverzekering of een reisverzekering. Op dit moment is het ook zo dat als de zorgkosten die jij maakt hoger zijn dan het Nederlandse tarief, je die kosten zelf moet bijbetalen. Met een aanvullende verzekering krijg je een vergoeding voor de zorgkosten die door de basisverzekering niet worden gedekt. Hier zijn wel aanvullende voorwaarden van kracht die je goed moet doorlezen. Het kan zo maar zijn dat bij en wintersportvakantie de gipsvlucht niet wordt vergoed door de zorgverzekering. Voor het overige deel kun je een losse reisverzekering afsluiten.

Zorgverzekering vergelijken

Wil jij een aanvullende verzekering om te zorgen dat je geen zorgkosten hebt in het buitenland? Vergelijk op ZorgKiezer.nl de zorgverzekeringen met zorg in het buitenland en stap vanaf half november weer gratis over. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd