Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Anderzorg stijgt fors met € 15,50

Anderzorg

In 2023 stijgt helaas de combinatiepolis van zorgverzekeraar Anderzorg opnieuw. Verzekerden betalen met ingang van volgend jaar maandelijks € 15,50 voor de basisverzekering. 

Respect voor elkaar staat bij de aangesloten zorgaanbieders van Anderzorg bovenaan. Anderzorg is een onderdeel van Zorgcoöperatie Menzis.

Premieoverzicht Anderzorg

Bij Anderzorg kun je kiezen uit twee basisverzekeringen, een budget naturapolis en een combinatiepolis. Deze kun je aanvullen met een pakket dat je zelf samenstelt. Als verzekerde heb je hier veel vrijheid in. De premies die bij de basis- en aanvullende verzekeringen horen hebben wij bij ZorgKiezer voor je in de onderstaande tabellen verwerkt.

Basisverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

Basis

€ 119,25

€ 134,75

13,00 %

€ 15,50

Compact

€ 114,00

X

X

X

Aanvullende zorgverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

Buitenland Werelddekking

€ 1,50

X

X

X

Fysiotherapie 6

€ 7,50

X

X

X

Flex

€ 6,75

X

X

X

Buitenland & Tandongeval

€ 1,50

X

X

X

Tandartsverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

Tand 75% 250

€ 11,75

X

X

X

Tand 100% 250

€ 14,25

X

X

X

Tand 100% 500 / 75% 500

€ 29,95

X

X

X

Voor- en nadelen Anderzorg

  • Anderzorg is een echte prijsvechter. Om de prijzen laag te houden, opereert Anderzorg bijvoorbeeld geheel online.
  • De zorg die Anderzorg aanbiedt, is ingekocht bij Menzis. Deze coöperatie biedt vertrouwde zorg aan – zorg die jij geheel zelf kunt kiezen.
  • Anderzorg vindt het belangrijk dat jij als verzekerde snel geholpen wordt. De verzekeraar maakt daarom zelf afspraken met zorgaanbieders, buiten de Treeknormen (afspraken over maximale wachttijden) die zorgaanbieders in Nederland onderling hebben afgesproken.

Duurzaamheid

Uit de Eerlijke Verzekeringswijzer blijkt dat Menzis, die als concern ook het beleggingsbeleid van Anderzorg uitvoert, een gemiddelde van 54% scoort als het gaat om duurzaamheid. Op het gebied van mensenrechten en wapens scoort Menzis extra hoog – op het gebied van dierenwelzijn, gendergelijkheid en natuur zou Menzis haar beleid kunnen aanpassen. Meer informatie over het beleggingsbeleid per thema vind je op de website van de Eerlijke Geldwijzer.

Preventie en digitale zorg (e-health)

Gezond en bewust leven is voor Anderzorg belangrijk, en adverteert met #deleven: gezond en bewust leven, alleen wanneer het jou uitkomt. Om aan dit streven gehoor te geven, hebben alle verzekerden van de VinkVink Anderzorg Flex toegang tot allerlei leefstijlapps: Headspace, Sworkit, Fabulous en FysioZelfCheck. Deze apps helpen jou met een gezonde levensstijl. En leef je gezond? Dan heb je doorgaans minder zorg nodig, wat scheelt in jouw kosten én die van de Nederlandse zorg.

Ontwikkeling zorgpremie de afgelopen jaren

Bij ZorgKiezer hebben wij de ontwikkeling van de zorgpremies van Anderzorg in de afgelopen jaren geanalyseerd. Het uitgangspunt hierbij was de basisverzekering Anderzorg Basis. In onderstaande grafiek kun je zien dat de combinatiepolis gemiddeld genomen geen hele hoge prijsstijgingen heeft doorgemaakt, ondanks de jaarlijkse stijging. In 2023 stijgt helaas de premie opnieuw.

Zorgverzekering Anderzorg vergelijken met anderen

Op uiterlijk 12 november 2023 maken alle zorgverzekeraars hun premie bekend. Op ZorgKiezer.nl houden wij je op de hoogte over de veranderingen.

Via ZorgKiezer kun je in 2022 nog kosteloos en snel overstappen op een zorgverzekering van Anderzorg. Ook kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. Liever eerst vergelijken? Selecteer in onze vergelijker een zorgverzekeraar en bekijk waarin de zorgverzekeraars van elkaar verschillen. Bij ZorgKiezer helpen we je graag bij het vinden van een geschikte verzekering; ons team van zorgexperts staat altijd voor je klaar.

Bronnen
Anderzorg
Menzis
Zorgthermometer Vektis
Eerlijkegeldwijzer.nl (2022)
VBDO (2020)

Laatste update op 2 december 2022 – 11:31 door Fabian Clemens.

Reacties op “Anderzorg stijgt fors met € 15,50

  1. Anderzorg heeft zijn compact verzekering opgeheven. Waardoor je automatisch bent overgeheveld naar Anderzorg basis. Mijn premie zal miv 1 januari 2023 per maand 26.25 meer gaan bedragen. Dit met de maximale eigen risico. Het is bizar een dergelijke verhoging ineens.

    Dit is een verhoging van 315 euro op jaarbasis!

    1. Voor mij precies dezelfde situatie. Compact, met max. eigen risico en met de vooruitbetalingskorting. Bij Anderzorg basis geldt een lagere korting voor vrijwillig eigen risico, in vergelijking met Compact. Ik geloofde het vanmorgen nauwelijks en heb het 3 keer nagerekend..

        1. In dit artikel, blijkt ook, dat de politiek een enorme vinger in de pap had.

          Alles vanuit het solidariteitsbeginsel.

          Met de liberalisering van de zorg begonnen we overigens ooit met een no-claim. Opdat we dit niet vergeten!

  2. Klopt.Belachelijke verhoging. Dit heet dat een budget verzekering. Premie omhoog van EURO 85,- naar EURO 114,75 per maand met max. eigen risico. Stijging dus van 29,75 = bijna 30 % !
    Gelijk maar een andere A verzekering gaan checken want dan heb je (prijstechnisch) helemaal niets meer aan deze budget zorg verzekeraar !

  3. Ondanks de enorme prijsverhoging bij Ander Zorg, denk ik dat het lastig wordt een verzekering te vinden, onder dezelfde voorwaarden, die minder duur is. Misschien is het een idee om dan nog maar iets duurder te kiezen en voor DSW te gaan. Deze verzekering komt ieder jaar als eerste op de markt met de nieuwe tarieven, ruimschoots voor de anderen hun premie bekend maken.

  4. Wat betreft het solidariteitsbeginsel;

    Dat ik het geluk heb, in een stad als Groningen te wonen. Dit met 2 grote ziekenhuizen. En zijn altijd gecontracteerd. Wat te denken van mensen die wonen in een plattelandsgemeente. Ver weg van grote steden. Dan heb je een probleem!

    Nog even iets; Dat zorgverzekeraars voor 13 november hun premies bekend moeten maken. Terwijl er vrijwel nog niets is gecontracteerd! Ook is er geen zorgverzekeraar dat afwijkt. Allemaal dezelfde trend qua prijs. Ze ijlen elkaar allemaal na. Allen geënt op de prijs van DSW, wat als eerste de prijs bekendmaakt. Elk jaar weer!

  5. Diep triest maar ook voorspelbaar bij dit soort zaken dat je wordt voorgelogen door de politiek en de nieuwsmedia. Bijna 30% prijsverhoging, geen “5-10 euro per maand” zoals in het nieuws en ook geen “15,50 euro per maand” zoals hierboven staat. Je kunt overstappen naar het goedkoopste alternatief met “slechts” 25% prijsverhoging, nog steeds volslagen absurd. Bovendien zijn de alternatieven in mijn geval nog “in onderhandeling” met de ziekenhuizen in de omgeving dus het is nog maar de vraag wat de polis in de praktijk waard is. Ik wed dat ook deze absurde verhoging NIET wordt meegenomen in de inflatieberekening van het CBS.

    Ondertussen gaat de politiek vrolijk door met het volstoppen van de basisverzekering met steeds duurdere medicijnen (die alleen “werken” volgens onderzoek van de fabrikant zelf) en de steeds meer dure behandelingen/voorzieningen die niks met een “basisvoorziening” te maken hebben. En ook dit jaar weer honderdduizenden “klanten” erbij in Nederland die alle medische zorg gratis krijgen zonder dat ze een basisverzekering hoeven af te sluiten en helemaal zonder eigen risico.

    Het heet alleen in naam een “verzekering” terwijl het gewoon een vorm van afpersing is om de middenklasse nog verder uit te knijpen; met verzekeren heeft het helemaal niks te maken en daarom is het verplicht.

    1. Klopt. De buitenlandse student, dat een studie in Nederland volgt volgens het Erasmusprogramma van de EU krijgen onze zorg GRATIS aangeboden. Ze worden ook dusdanig gelokt via een advertentiecampagne. En het worden er steeds meer. Het heeft ook de woningnood veroorzaakt, doordat pandjesbazen een gat in de markt zagen en onze huizen hebben opgekocht. Dit in een tijd waarin er nog geen krapte was. Uiteindelijk heeft het de koopprijs vooral in studentensteden opgedreven als gevolg van deze ontstane krapte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344