Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Forse stijging van € 17,70 voor Ziezo Zilveren Kruis zorgpremie 2023

Net als Zilveren Kruis is ZieZo genoodzaakt haar premies in 2023 te verhogen. Zorgverzekeraar ZieZo wordt ook wel het zusje van Zilveren Kruis genoemd. Alle zorg koopt ZieZo in bij Zilveren Kruis. Zilveren Kruis, onderdeel van Achmea, heeft ongeveer 3,8 miljoen verzekerden. Ziezo heeft een forse  prijsstijging kenbaar gemaakt van 15,77%. Dit komt neer op een bedrag van € 17,70 extra per maand.


Premieoverzicht ZieZo

De verzekeringen die ZieZo aanbiedt zijn heel overzichtelijk. Er is keuze uit twee basisverzekeringen: een budget naturapolis (ZieZo Selectief) met een 100% vergoeding bij een beperkt aantal ziekenhuizen en een naturapolis met een ruime, vrije ziekenhuiskeuze (ZieZo Basis). Daarnaast heeft ZieZo twee aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Om de prijzen van deze verzekeringen nóg overzichtelijker te maken, hebben wij ze bij ZorgKiezer op een rijtje gezet:  

Basisverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

ZieZo Basis

€ 112,25

€ 129,95

15,77 %

€ 17,70



Aanvullende zorgverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

ZieZo Aanvullend 1

€ 5,75

X

X

X

ZieZo Werelddekking

€ 1,25

X

X

X



Tandartsverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

ZieZo Tand 1

€ 10,75

X

X

X



Voor- en nadelen ZieZo

– Omdat je als verzekerde van ZieZo alles online kunt regelen, kan de zorgverzekeraar heel voordelig de verzekeringen van Zilveren Kruis aanbieden.
– Bij ZieZo declareer je online, je vraagt online medicijnen aan en contactmomenten gaan via sociale media: weinig zorgverzekeraars maken jouw zorgzaken zo gemakkelijk.
– Omdat ZieZo de zorg inkoopt bij Zilveren Kruis, is de overstap naar deze verzekering heel simpel. Als je bijvoorbeeld een kinderwens hebt, kun je voor je zorgpakket beter bij Zilveren Kruis terecht dan bij ZieZo.

Duurzaamheid

Het overkoepelende concern Achmea heeft duurzaamheid hoog op de lijst staan. ZieZo belegt zelf niet, dat doet Achmea. Het beleggingsbeleid van Achmea scoort goed in de Eerlijke Verzekeringswijzer, met maar liefst 75%. Zo wordt er geen geld belegd in bedrijven die veel CO2-uitstoot hebben. Ook besteedt Achmea veel aandacht aan mogelijkheden om zorginstellingen klimaatvriendelijker te maken.

Preventie

ZieZo biedt leuke extra’s, zoals de Actify-app van Zilveren Kruis. Het is een app die als vitaliteitscoach fungeert. Het idee is door kleine stapjes te nemen, je langzamerhand een gezonder leven kan creëren. Dit voorkomt op den duur ziektes en aandoeningen, wat een belangrijke preventie-pijler is binnen ZieZo en Zilveren Kruis.

Digitale zorg (e-health)

Naast duurzaamheid investeert Zilveren Kruis (Achmea) ook in innovaties in de zorg. Door de zorg meer te digitaliseren worden er uiteindelijk kosten bespaard, en is het voor de verzekerde prettiger om van zorg gebruik te maken. Bijvoorbeeld omdat bepaalde behandelingen door slimme zorg technieken thuis uitgevoerd kunnen worden.


Ontwikkeling zorgpremie de afgelopen jaren

Zorgverzekeraar ZieZo bestaat sinds 2015. Een hele lange ontwikkeling qua verzekeringsprijzen kunnen we bij ZorgKiezer dus niet laten zien. Wel hebben we vanaf 2015 de prijsontwikkeling van de basisverzekering ZieZo Basis voor je geanalyseerd en in onderstaande grafiek verwerkt. Het afgelopen jaar heeft ZieZo de prijs gelijk weten te houden; voor 2023 lukte dat helaas niet.

 


Zorgverzekering ZieZo vergelijken met anderen

Uiterlijk vannacht maken alle zorgverzekeraars hun premie bekend. Op ZorgKiezer.nl houden wij je op de hoogte over de veranderingen. Zie onze zorgverzekering 2023 pagina voor alle updates-. Vanaf 13 november is het mogelijk om een zorgverzekering 2023 vergelijken met andere zorgverzekeringen

Slecteer in onze vergelijker een zorgverzekeraar en bekijk waarin de zorgverzekeraars van elkaar verschillen. Bij ZorgKiezer helpen we je graag bij het vinden van een geschikte verzekering; ons team van zorgexperts staat altijd voor je klaar.

Bronnen
ZieZo
Zilveren Kruis
Zorgthermometer Vektis
Eerlijkegeldwijzer.nl (2022)
VBDO (2020)

Laatste update op 13 november 2022 – 00:05 door Fabian Clemens.

Reactie op “Forse stijging van € 17,70 voor Ziezo Zilveren Kruis zorgpremie 2023

  1. Goedemorgen Menno, kreeg net een mail van mijn zorgverzekeraar zilveren kruis dat ziezo selectief per 1-1-23 niet meer wordt aangeboden.Alleen ziezo basis blijft over en is veel duurder. Ben hier niet blij mee. Zoek nu een andere verzekeraar en hopelijk kan ik die via jullie gaan vinden…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344