Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Hoe haal je het maximale uit je zorgverzekering?

Voelt het voor jou alsof je weinig terug krijgt voor de zorgpremie die je betaalt? Meer mensen hebben last van dit gevoel. Met de volgende tips kun jij het maximale uit je zorgverzekering halen.

1. Controleer de voorwaarden van de zorgverzekering

Het is belangrijk om rekening te houden met de voorwaarden van de zorgverzekeraar voordat je deze kiest. Deze voorwaarden bepalen de dekking en de mate van vergoeding voor verschillende zorgkosten. Details zoals de hoogte van het eigen risico, de premie, en de specifieke regels met betrekking tot vergoedingen voor bijvoorbeeld medicijnen, behandelingen, en ziekenhuisopnames zijn erg belangrijk. Zo voorkom je dat je veel zelf moet betalen.

2. Maak gebruik van alle vergoedingen

Als je aanvullend verzekerd bent, is het belangrijk om te kijken wat je allemaal vergoedt krijgt en hier optimaal gebruik van te maken. Sommige aanvullende verzekeringen bieden bijvoorbeeld vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen, en tandheelkundige zorg. Als je weet dat je voor dit jaar nog een bedrag aan vergoeding hebt openstaan, is het verstandig om hier nu nog gebruik van te maken. Door hier nog gebruik van te maken, kun je voor het komende jaar kiezen voor een aanvullende verzekering met minder dekking of deze dekking helemaal schrappen uit je wensen.

3. Maak gebruik van gratis extra’s

Veel zorgverzekeraars bieden gratis extra’s aan, alleen zijn weinig consumenten hiervan op de hoogte. Dit zie je namelijk niet terug op je polisblad. Extra’s bij je zorgverzekering kunnen gratis zijn voor verzekerden, en in sommige gevallen moet je een klein bedrag betalen.

Voorbeelden van gratis extra’s zijn: apps waarmee je contact kunt opnemen met een huisarts, coach of fysiotherapeut, tegoedbonnen, preventie- of lifestyleprogramma’s, aantrekkelijke kortingen op sportscholen en gezondheidschecks.

Wanneer je via ZorgKiezer.nl overstapt, kun je ook profiteren van een aantrekkelijk overstapcadeau zoals een gratis Oral-B tandenborstel of 3 maanden gratis online sporten!

4. Maak een schatting van je zorgbehoeften

Het is belangrijk om te kijken naar jouw zorgbehoeften en welke kosten je dat jaar denkt te maken. Op deze manier zorg je ervoor dat je optimaal verzekerd bent. Denk bijvoorbeeld aan medicijnen die je gebruikt, afspraken bij de chiropractor en tandartsbezoeken. Door dit te controleren, voorkom je dat je over- of onderverzekerd bent.

5 Controleer je dekking

Wanneer je in kaart hebt gebracht welke zorg je het komende jaar verwacht te gebruiken en wat vanuit de basisverzekering wordt vergoed, is het tijd om een zorgverzekering te vinden met een passende dekking voor jouw behoeften. Kijk per verzekeraar wat er wordt verzekerd en pas je pakket aan als je sommige zorg denkt niet nodig te hebben.

Via ZorgKiezer.nl kun je gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken op basis van premies, dekkingen en jouw persoonlijke zorgbehoeftes. Zo voorkom je dat je over- of onderverzekerd bent.

6. Maak slim gebruik van je eigen risico

Bij een zorgverzekering heb je altijd te maken met het verplicht eigen risico. Dit is een bedrag wat je zelf moet betalen als je gebruik maakt van zorg uit de basisverzekering. Als jouw eigen risico van dit jaar al op is, wordt de zorg uit het basispakket volledig vergoedt door de zorgverzekeraar. Wanneer je weet dat je komend jaar zorg uit het basispakket nodig hebt, kun je proberen deze naar voren halen. Deze kosten worden dan volledig vergoed, wat scheelt in kosten voor het komende jaar. Maak je geen gebruik van zorg en verwacht je dit ook niet in het nieuwe jaar, dan kan je ook het eigen risico verhogen. Hier krijg je dan een premiekorting voor terug. Let wel op dat als je toch zorg nodig hebt, dat je de eerste kosten zelf moet kunnen betalen.

Zorgverzekeringen vergelijken

Wil je weten welke zorgverzekering het beste bij jouw budget past? Start dan direct met zorgverzekering vergelijken. Op basis van premies, dekkingen, polisvoorwaarden en jouw zorgbehoeftes wordt er een lijst getoond van de zorgverzekeringen die het beste bij je passen.

Heb je hulp nodig bij het vergelijken? Dan kun je gratis contact met ons opnemen via het telefoonnummer 020 2611 600. Er staat een team van zorgspecialisten voor je klaar. Zij helpen je verder met alle vragen.

Laatste update op 7 december 2023 – 18:27 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2024 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344