Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Extra’s bij je zorgverzekering in 2023

meerwaardefactoren

Naast prijs onderscheiden zorgverzekeraars zich tegenwoordig ook met meerwaardefactoren. Dit zijn extra’s die een zorgverzekering bieden. Denk bijvoorbeeld aan korting op de sportschool, een gratis stop-met-roken cursus of een gratis premium abonnement op een meditatie app. Wij hebben hieronder een lijst samengesteld van alle meerwaardefactoren van de zorgverzekeraars, dit zijn:

  • (Gezondheids)app
  • Sporten
  • Preventie
  • Duurzaamheid
  • Andere extra’s

(Gezondheids)apps

Bijna alle zorgverzekeraars bieden een app aan om declaraties in te dienen. Hierdoor kunnen verzekerden onderweg of gewoon thuis via hun telefoon declaraties indienen. Daarnaast zijn er veel verzekeraars die gezondheidsapps aanbieden. Zo biedt DeFriesland Dokter Appke aan. Een app om gezondheidsvragen te stellen aan een specialist. VGZ biedt een mindfullnesscoach aan en a.s.r de Vitality app. Met de Vitality app kan je waardebonnen winnen of cashback te krijgen op producten door te sporten

Sporten

Ook onderscheiden zorgverzekeraars zich op het gebied van sporten. Zo kan je via CZ en Nationale Nederlanden korting krijgen op de sportschool. Bij Anderzorg krijg je 1 week bootcamp les gratis en bij OHRA krijg je een gratis gezondheidscheck. VGZ biedt een Soepel en sterk coach. Dit is een app die helpt bij het voorkomen van blessures.

Preventie

Gezonde verzekerden is ook voor een zorgverzekeraar belangrijk. Hierdoor worden er verschillende cursussen, programma’s en coaches aangeboden. Interpolis biedt een online psycholoog aan, met CZ kan je specialisten whatsappen om je te helpen met een bepaald onderwerp (fysiotherapeut, dokter en mental coach). Univé heeft een gratis EHBO cursus en Zilveren kruis heeft een vitaliteitscoach die je kan helpen met beter slapen en bewegen.

Duurzaamheid

Eerlijkegeldwijzer en Vektis hebben beide onderzoek gedaan naar hoe duurzaam een zorgverzekeraar is. Hierbij is er met name gekeken naar hoe de bedrijven beleggen. wordt er in bedrijven geïnvesteerd die bijdragen aan een betere wereld? Of wordt er veel geïnvesteerd in oliemaatschappijen en bedrijven die mensenrechten schenden. Op onze duurzaamheid pagina gaan we hier dieper op in.

Gratis extra’s

Er zijn nog veel andere extra’s die zorgverzekeraars aanbieden. Veel verzekeraars geven een korting op brillen. Zo biedt Zilveren Kruis korting bij Specsavers en Eyescan. Menzis biedt € 75 korting op een bril op sterkte via Eye Wish Opticiens, Pearle en Pearle Studio. Bij CZ krijg je korting op anticonceptie, brillen, vaccinaties en andere gezondheidsproducten.

Laatste update op 6 december 2022 – 15:07 door Fabian Clemens.

Reacties op “Extra’s bij je zorgverzekering in 2023

  1. When I purchased the health insurance, I wrote about a free oral-b electrical toothbrush. Is that still possible to purchase?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344