Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Waar moet je op letten bij het kiezen van een zorgverzekering? 

Het kiezen van een zorgverzekering kan soms lastig zijn, vooral omdat er zoveel verschillende verzekeraars en dekkingen zijn. Jaarlijks kiezen veel mensen ervoor om zorgverzekeringen te vergelijken. Het is belangrijk om goed te letten op de verschillende opties. Je hebt nog tot en met 31 december de tijd om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar voor 2024.

Op deze pagina vind je de aandachtspunten voor het vergelijken

1. De prijs

De prijs is voor de helft van de Nederlanders de belangrijkste reden om een zorgverzekering te kiezen. Om gemakkelijk de goedkoopste zorgverzekering te vinden, kun je vergelijken via ZorgKiezer op basis van jouw persoonlijke zorgwensen.

In 2024 zijn de goedkoopste zorgverzekeringen met een eigen risico van € 385 als volgt:

Zorgverzekering

Premie

Soort Polis

FBTO-Basis 

€ 131,95

Natura

VinkVink-Basisverzekering  

€ 132,90

Combinatie

De Friesland Zelf Bewust Polis

€ 136,95

Natura

Zorg en Zekerheid-Zorg Gemak Polis 

€ 138,65

Natura

VGZBewuzt-Bewuzt Basis

€ 138,95

Natura

2. De voorwaarden per zorgverzekeraar

Het is belangrijk om rekening te houden met de voorwaarden van de zorgverzekeraar voordat je deze kiest. Deze voorwaarden bepalen de dekking en de mate van vergoeding voor verschillende zorgkosten. Details zoals de hoogte van het eigen risico, de premie, de specifieke regels met betrekking tot vergoedingen, behandelingen en ziekenhuisopnames zijn punten om op te letten. Zo voorkom je dat je over- of onderverzekerd bent.

3. De dekking

Voordat je gaat vergelijken, is het belangrijk om opnieuw stil te staan bij jouw zorgbehoeften. De belangrijkste zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering, maar het kan voorkomen dat je aanvullende zorg nodig hebt, bijvoorbeeld tandheelkundige zorg of fysiotherapie.

Controleer daarom vooraf of jouw pakket deze zorg wel dekt en hoeveel er wordt vergoed.

In de vergelijker van ZorgKiezer.nl kun je eenvoudig filteren op basis van jouw zorgbehoeften.

4. Ervaringen van anderen

Bij het vergelijken kan je resultaten krijgen die veel op elkaar lijken. De dekking en de prijs zijn bijna hetzelfde. Je kan dan je uiteindelijke keuze baseren op de ervaringen van anderen. Op ZorgKiezer laten we beoordelingen zien van klanten van de verzekeraar. De kwaliteit van de service, dienstverlening en klantcontact zijn beoordeeld door gebruikers. Zo kan je op meer filteren dan alleen op prijs en dekking.

5. Gratis extra’s

Veel zorgverzekeraars bieden gratis extra’s aan, alleen zijn weinig klanten hiervan op de hoogte. Deze zie je namelijk niet terug op je polisblad. Extra’s bij je zorgverzekering kunnen gratis zijn voor verzekerden. In sommige gevallen moet je een klein bedrag betalen voor een extra bij je zorgverzekering.

Voorbeelden van gratis extra’s zijn: apps waarmee je contact kunt opnemen met een huisarts, coach of fysiotherapeut, tegoedbonnen, preventie- of lifestyleprogramma’s, aantrekkelijke kortingen op sportscholen en gezondheidschecks.

Wanneer je via ZorgKiezer.nl overstapt, kun je ook profiteren van een aantrekkelijk overstapcadeau zoals een gratis Oral-B tandenborstel of 3 maanden gratis online sporten!

Zorgverzekering vergelijken

Wil je weten welke zorgverzekering het beste bij jouw budget past? Start dan direct met zorgverzekering vergelijken. Op basis van premies, dekkingen, polisvoorwaarden en jouw zorgbehoeftes wordt er een lijst getoond van de zorgverzekeringen die het beste bij je passen.

Heb je hulp nodig bij het vergelijken? Dan kun je gratis contact met ons opnemen via het telefoonnummer 020 2611 600. Er staat een team van zorgspecialisten voor je klaar. Zij helpen je verder met alle vragen.

Laatste update op 21 december 2023 – 16:54 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2024 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344