Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Bij welke zorgverzekeringen krijg je de meeste korting in 2024?

De maandelijkse premie van de zorgverzekering kan soms behoorlijk hoog uitvallen. Wist je dat er veel slimme manieren zijn om te besparen op je zorgverzekering? In deze blog delen we enkele handige tips die je helpen om geld te besparen.

1. Verhogen van het eigen risico

Als je gebruikmaakt van zorg die onder de basisverzekering valt, betaal je een deel van deze kosten zelf. Dit wordt het verplicht eigen risico genoemd. In 2024 bedraagt het verplicht eigen risico in Nederland € 385,- per volwassene per jaar.

Door ervoor te kiezen dit bedrag vrijwillig te verhogen, kun je pofiteren van een maandelijkse korting op je zorgpremie. Hoe hoger het bedrag aan vrijwillig eigen risico, hoe hoger de korting per maand. Je kan het eigen risico maximaal verghogen met € 500,- tot het het bedrag van € 885,- eigen risico*.

De korting die je krijgt bij het vrijwillig verhogen van het eigen risico verschilt elk jaar. In 2024 heb je de laagste maandelijkse premie bij de volgende verzekeraars bij een eigen risico van € 885,-:

Zorgverzekering

Premie

Soort Polis

Aevitae (EUCARE)-Basisverzekering

€ 119,45

Natura Budget

IZA-IZA Basis Keuze

€ 122,45

Natura

Zorg en Zekerheid-Zorg Gemak Polis

€ 122,65

Natura

Menzis-Basis Voordelig 

€ 122,75

Natura

VinkVink-Basisverzekering

€ 122,90

Combiantie

*Het is niet altijd verstandig om je eigen risico te verhogen. Als je verwacht dat je in het komende jaar veel zorg nodig zult hebben uit de basisverzekering, is het wellicht beter om het eigen risico niet te verhogen. Het eigen risico geldt niet voor zorg uit de aanvullende verzekering en andere zorg vrijgesteld van het eigen risico.

2. Jaarbetaling

Het betalen van je zorgpremie wordt standaard per maand gedaan. Bij de meeste verzekeraars kan je er ook voor kiezen om de premie voor het hele jaar in één keer vooraf te betalen. Als je kiest voor jaarbetaling, krijg je hier vaak een kleine korting op de premie voor terug.

Bij de volgende zorgverzekeringen profiteer je van de laagste premie bij een jaarbetaling, hierbij geldt een eigen risico van € 385,-:

Zorgverzekering

Premie

Korting

Soort Polis

FBTO-Basis

€ 1.567,57

1%

Natura

De Friesland-Zelf bewust Polis 

€ 1.626,97

1%

Natura

Aevitae Beperkte Keuze

€ 1.648,32

1,5%

Natura Budget

Zorg en Zekerheid Zorg gemak polis

€1638,84

1,5%

Natura (online)

CZdirect Basisverzekering

€ 1.652,28

2%

Natura

3. Collectieve zorgverzekering

Veel Nederlanders kunnen via hun werkgever of gemeente een collectieve zorgverzekering afsluiten. Met een collectief pakket ontvang je korting op je aanvullende verzekering. Deze korting kan flink oplopen. Je hebt dan vaak alleen zelf geen keuze in de zorgverzekeraar of de pakketsamenstelling. Dit is door de werkgever of gemeente al vooraf besloten. Het kan voordelig zijn om je collectief te verzekerern, maar kijk hierbij ook altijd naar de dekking en de voorwaarden.

4. Gratis extra’s

Bij het kiezen van een zorgverzekering let je voornamelijk op de premie en de dekking, maar wist je dat verzekeraars ook gratis extra’s aanbieden? Zoals, handige apps waarmee je contact kunt opnemen met een huisarts, coach of fysiotherapeut. Of ze bieden andere extra’s waaronder, tegoedbonnen, preventie- of lifestyleprogramma’s, aantrekkelijke kortingen op sportscholen en gezondheidschecks.

Sommige zorgverzekeraars bieden ook andere voordelige kortingen:

  • HEMA: 10% korting op alle producten van HEMA
  • Zilveren Kruis: 30% korting op brillen, lenzen, ooglaseren en andere middelen.
  • United Consumers: € 25,- cadeaubon in de Leuk en Gezond Shop.

Wanneer je via ZorgKiezer.nl overstapt kun je ook profiteren van een aantrekkelijk overstapcadeau zoals een gratis Oral-B tandenborstel of 3 maanden gratis online sporten!

5. ZorgKiezer korting

Bij ZorgKiezer doen we ons best om de meest voordelige opties te bieden. Dankzij afspraken met zorgverzekeraars kunnen wij via het ZorgKiezer-collectief kortingen tot wel 20% aanbieden op een aantal ziektekostenverzekeringen. Het betreft hier uitsluitend korting op de aanvullende verzekeringen. Zorgverzekeraars mogen geen korting meer geven op de basisverzekering.

Deze korting wordt automatisch berekend in de vergelijker.

Zorgverzekering vergelijken

Wil je weten welke zorgverzekering 2024 het beste bij jouw budget past? Start dan direct met zorgverzekering vergelijken. Op basis van premies, dekkingen, polisvoorwaarden en jouw zorgbehoeftes wordt er lijst getoond van de zorgverzekeringen die het beste bij je passen.

Heb je hulp nodig bij het vergelijken? Dan kun je gratis contact met ons opnemen via het telefoonnummer 020 2611 600.Er staat een team van zorgspecialisten voor je klaar. Zij helpen je verder met alle vragen.

Laatste update op 22 december 2023 – 16:37 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344