Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Oppassen met antibiotica

Het onzorgvuldige gebruik van antibiotica zorgt ervoor dat mensen niet meer kunnen worden genezen met behulp hiervan. Dit is een wereldwijd probleem waarvoor actie nodig is.

Antibiotica heeft geen effect meer
Dit gaf minister Schippers van Volksgezondheid aan. Antibiotica wordt gebruik bij infectieziekten. Het bestrijdt bacteriën die jou ziek maken. Maar de bacteriën kunnen resistent worden tegen de antibiotica. Dit betekent dat de antibiotica geen effect meer heeft op de bacterie. De oorzaak hiervan is onzorgvuldig gebruik van antibiotica. Een voorbeeld van een bacterie die gewend is geraakt aan antibiotica is de MRSA bacterie.

Antibiotica niet meer voor dieren
Volgens Schippers moeten er nieuwe afspraken gemaakt worden over nieuwe soorten antibiotica die gebruikt worden als laatste redmiddel. Deze type antibiotica mag alleen bij hoge uitzondering gebruikt worden en ook alleen op mensen gebruikt mogen worden. De antibiotica is dus niet bedoeld voor dieren.

Zorgvuldig gebruik van antibiotica
De huisarts schrijft vaak antibiotica voor en dit wordt meestal gedekt uit de basis zorgverzekering. Het is belangrijk om als patiënt goed te luisteren naar de aanwijzingen van de huisarts en de volledige kuur van antibiotica af te maken. Ook als de klachten al zijn verdwenen. Onzorgvuldig gebruik en het niet afmaken van de kuur, kan ervoor zorgen dat uiteindelijk de antibiotica geen effect meer heeft.

Laatste update op 3 oktober 2012 – 16:14 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2024 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344