Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering 2013: Wat gaat er veranderen

Wat zijn nou precies de wijzigingen voor de zorgverzekering in 2013. Er stonden plannen klaar, maar die zijn nu weer geschrapt. Hierbij een overzicht van wat er gaat veranderen in de zorgverzekering 2013.

Basisverzekering
De eigen bijdrage voor de GGZ is geschrapt uit de plannen voor de zorgverzekering 2013. Ook de eigen bijdrage van 7,50 euro liggeld. Wat betaald moet worden voor elke dag dat in het ziekenhuis verbleven wordt, is geschrapt. Voor de basisverzekering in 2013 zijn een paar zaken die per 1 januari veranderen.

  • Medisch specialistische zorg: Geriatrische zorg (vorm van ouderenzorg) wordt opgenomen in de basisverzekering. Dit viel eerst onder de AWBZ. Er komen ook nieuwe voorwaarden voor IVF behandelingen. De leeftijdsgrens wordt 43 jaar.
  • GGZ: De eigen bijdrage is geschrapt.
  • Dieetadvies: dieetadvisering wordt weer opgenomen in de basisverzekering. Er kunnen maximaal 3 behandeluren vergoed worden.
  • Stoppen met roken: Het stoppen met roken programma wordt weer in de basisverzekering opgenomen. Dit kan eenmaal per jaar vergoed worden.
  • Hulpmiddelen: Rollators en andere eenvoudige loophulpmiddelen verdwijnen uit de basisverzekering. Voor een gehoortoestel moet in 2013 een eigen bijdrage betaald worden van 25%. Een redressiehelm (helm voor baby’s met afwijkende schedelvorm) verdwijnt uit de basisverzekering.
  • Geneesmiddelen: paracetamol-codeïne combinaties worden niet meer vergoed vanuit de basisverzekering.
  • Mondzorg: Het experiment met de vrije tarieven van de tandarts stopt. Er komen weer vaste prijzen. De minimum leeftijd van 6 jaar voor fluorbehandelingen vervalt.

Wil je op de hoogte blijven van alle wijzigingen in de zorg. Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan ook een reminder als alle premies bekend zijn. Je kan dan de huidige zorgverzekering vergelijken en geld besparen door over te stappen naar een goedkopere zorgverzekeraar.

Laatste update op 27 oktober 2021 – 10:48 door Daan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2024 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344