Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Flinke stijging zorgpremie verwacht

Stijging zorgpremie

Laatste update op 3 mei 2023 – 13:42 door Claire Langenhoff.

De komende jaren gaat de zorgpremie flink stijgen. De NOS meldt dat het Centraal Planbureau (CPB) een stijging voorziet van de premie tot wel 175 euro per maand. Dit komt met name door de vergrijzing en de stijgende loonkosten.

premiestijging

De toenemende vergrijzing en de hoge hoge kosten leiden de komende jaren tot hogere premies voor de zorgverzekering. Het CPB heeft berekend dat de zorgpremie in 2027 tot 175 euro per maand kan stijgen. De gemiddelende basispremie is dit jaar 138 euro per maand. De premie is dit jaar ook al 10 euro meer dan het afgelopen jaar.

Als je deze stijging doorrekent, betekent dit dat de gemiddelde zorgpremie met zo’n 450 euro per persoon omhoog gaat. Dan komen daar de bedragen voor de aanvullende dekkingen nog bovenop. De premie voor de aanvullende verzekeringen worden door de zorgverzekeraar zelf vastgesteld. Het is te verwachten dat deze ook zullen stijgen. De NOS meldt daarnaast dat de premie voor andere verzekeringen ook stijgen. Een opstalverzekering of een autoverzekering wordt ook duurder. Deze stijgingen komen niet ten goede van de koopkracht van de gemiddelde Nederlander.

Verzekering vergelijken extra belangrijk

We ontkomen niet aan de stijgende prijzen voor de zorgverzekering. Het is de komende jaren extra interessant om je zorgverzekering opnieuw te beoordelen. Met name mensen die al jaren lang bij dezelfde verzekeraar zitten doen er goed aan om nog eens kritisch te kijken naar de verzekering. Vanaf 1 januari is de collectiviteitskorting al afgeschaft op de basisverzekering. Hierdoor krijg je geen korting meer via je werkgever of vereniging. Wellicht zijn je wensen nu anders dan voorgaande jaren en kan je dekkingen weglaten. Er zijn veel verzekeringen beschikbaar. Het is ook mogelijk dat je vrijwel dezelfde dekking bij een andere verzekeraar kan krijgen voor een lager tarief.

Voor de lage inkomens wordt de duurdere zorgverzekering gecompenseerd door middel van zorgtoeslag. De zorgtoeslag stijgt als de gemiddelde premie stijgt. Of je recht hebt op zorgtoeslag kan je nagaan bij de Belastingdiest.

Op Prinsjesdag wordt de nieuwe nominale zorgpremie bekend gemaakt. Daarmee kunnen de verzekeraars de nieuwe zorgpremies vaststellen. Half november worden de nieuwe premies uiterlijk bekend gemaakt. Vanaf dat moment kan je de zorgverzekering vergelijken voor het nieuwe jaar.

Bron: NOS

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344