Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Patiëntenfederatie Nederland vindt dat kwaliteitsinformatie van ziekenhuizen inzichtelijk moet worden

Patienten

Patiënten hebben recht om te weten wat de kwaliteit is van een bepaald ziekenhuis, vindt Patiëntenfederatie Nederland.  Het DICA (Dutch Institute for Clinical Auditing) verzamelt al enige tijd gegevens over de kwaliteit van ziekenhuizen. Deze gegevens worden wel gedeeld met de ziekenhuizen, maar niet met patiënten. Dit moet veranderen vindt Diana Veldman (directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie Nederland)

Niet elk ziekenhuis biedt dezelfde kwaliteit

Waar veel mensen denken dat ziekenhuizen dezelfde kwaliteit bieden, is dit in werkelijkheid niet zo. Zo kan het zijn dat een ziekenhuis in Den Haag meer gespecialiseerd is in een bepaalde behandeling, ten opzichte van een ziekenhuis in Rotterdam. Dit kan ervoor zorgen dat in het ene ziekenhuis veel minder complicaties zijn voor een behandeling dan bij een andere. Dit wil jij als patiënt natuurlijk ook weten om een keuze te maken tussen de verschillende ziekenhuizen.

Dianda Veldman, directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie Nederland: “Artsen weten wel van elkaar wie de beste is, maar de patiënt weet dat niet.´´

Delen kwaliteitsinformatie zorgt voor een betere zorg

Patiëntenfederatie Nederland is van mening dat het delen van kwaliteitsinformatie zorgt voor een betere zorg. Zo worden ziekenhuizen aangespoord om de kwaliteit te verbeteren. Als ziekenhuis wil je immers niet een slechte naam hebben omdat de kwaliteit minder is dan die van andere ziekenhuizen in de omgeving. Zo zijn er alleen maar voordelen voor het openbaar maken van de gegevens aan patiënten. 

Zorgpremies aankomend jaar fors omhoog

Eerder hebben we deze week al vermeld dat de zorgpremies het aankomende jaar fors omhoog gaan. Zo is de verwachting dat het wel €175 per maand kan worden. Hierdoor wordt het vergelijken van zorgverzekeringen nog belangrijker. Wil je meer weten over deze stijging? Bekijk onze blog over dit onderwerp. Daarnaast houden we alle ontwikkelingen rond de zorgverzekering 2024  bij op onze website. Zo heb je altijd direct inzicht in wat er speelt.

Laatste update op 15 maart 2023 – 14:03 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344