ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:00
Contact

Fysiotherapie in de basisverzekering

Door: - Leestijd: 1 minuut

In de meeste gevallen wordt fysiotherapie niet vergoed vanuit de basisverzekering. Sommige fysiotherapie krijg je wel vergoed vanuit de basisverzekering. Je betaalt dan wel eerst je eigen risico.

Fysiotherapie tot 18 jaar

Verzekerden tot 18 jaar hebben recht op (vergoeding van) negen fysiotherapie- of oefentherapiebehandelingen (Mensendieck of Cesar). Als de behandelingen (nog) niet aanslaan, krijg je ook de volgende negen behandelingen vergoed.

Verzekerden tot 18 jaar met een chronische aandoening krijgen na deze behandelingen ook nog vervolgbehandelingen vergoed. Wat er onder een 'chronische aandoening' wordt verstaan, is te vinden op de lijst met aandoeningen die staat in de bijlage van het Besluit Zorgverzekering. Op die lijst staat ook vermeld bij welke aandoeningen een maximumtermijn van behandeling geldt en welke termijn dat dan is. 

Fysiotherapie vanaf 18 jaar

Verzekerden van 18 jaar en ouder hebben alleen recht op (vergoeding van) fysiotherapie- of oefentherapiebehandelingen als er sprake is van een chronische aandoening. De eerste 20 behandelingen bij zo'n chronische aandoening worden niet vergoed. Die betaal je van je eigen risico. Staat je aandoening niet op deze lijst, krijg je geen vergoeding vanuit het basispakket.

Voor een vergoeding van fysiotherapie kun je dan een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Het ligt aan het gekozen pakket hoeveel er vergoed wordt. Bekijk daarom goed hoeveel fysiobehandelingen jij nodig denkt te hebben in het nieuwe jaar. Kies op ZorgKiezer de juiste aanvullende verzekering voor fysiotherapie

Lees meer over: Fysiotherapeuten

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd