Zorgvergelijker | Basisverzekering > Goedkoopste zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken »

Goedkoopste zorgverzekering 2022: Top 10

De goedkoopste zorgverzekering vind je door te vergelijken. Bekijk de premie en vraag gratis een online offerte aan. Je kunt ook een aantal zorgverzekeringen selecteren en met elkaar vergelijken op dekking en premie.

Het overzicht van basisverzekeringen 2022 Het overzicht van aanvullende verzekeringen Het overzicht van tandartsverzekeringen Het totaaloverzicht van verzekeringen
Sorteer op polisnaam Polis Sorteer op premie Premie Offerte Sorteer op service Service Vrije zorgkeuze Korting Informatie
 
a.s.r.
Basisverzekering Restitutie
152,90 Verder » Meer info5 sterren uit 5 Ja Meer informatie
a.s.r.
Basisverzekering Natura
132,90 Verder » Meer info5 sterren uit 5 Nee Meer informatie
Aevitae (EUCARE)
Basisverzekering Natura
131,95
125,35
Verder » Meer info5 sterren uit 5 Nee Bekijk kortingen Meer informatie
Aevitae (EUCARE)
Basisverzekering Restitutie
141,95
134,85
Verder » Meer info5 sterren uit 5 Ja Bekijk kortingen Meer informatie
Aevitae (EUCARE)
Basisverzekering Natura Select
121,95
115,85
Verder » Meer info5 sterren uit 5 Nee Bekijk kortingen Meer informatie
Anderzorg
Basis
119,25 Verder » Meer info5 sterren uit 5 Gedeeltelijk Meer informatie
Anderzorg
Compact
114,00 Verder » Meer info5 sterren uit 5 Nee Meer informatie
CZ
Zorg-op-maatpolis
134,50 Verder » Meer info5 sterren uit 5 Nee Meer informatie
CZ
Zorgkeuzepolis
145,25 Verder » Meer info5 sterren uit 5 Ja Meer informatie
CZ
Zorgbewustpolis
126,75 Verder » Meer info5 sterren uit 5 Nee Meer informatie
      Alle polissen

Wat is de goedkoopste zorgverzekering?

De ZieZo Selectief basispolis van Zilveren Kruis is met €86,25 per maand de goedkoopste zorgverzekering van 2022. Bij deze premie hoort een eigen risico van €885 per jaar.

Als je liever kiest voor het standaard eigen risico van €385 per jaar. Betaal je een premie van €108,25 per maand. ZieZo Selectief is daarmee erg goedkoop voor 2022.

Wie heeft de goedkoopste zorgverzekering?

Er zijn verschillende verzekeraars die reclame maken voor de goedkoopste zorgverzekering, maar ZieZo Zilveren Kruis biedt in 2022 de meest voordelige zorg. ZieZo heeft contracten met verschillende zorgaanbieders. Daarin staan afspraken over de kwaliteit en de kosten. Je weet dus zeker dat je goede zorg krijgt. Bij een goedkope zorgverzekering is dit extra belangrijk, omdat er een beperkt aantal zorgaanbieders zijn.

Je eigen risico verhogen voor een goedkopere zorgverzekering

Verhoog je het eigen risico van de zorgverzekering? Dan betaal je een aanzienlijk lagere premie per jaar: dit lees je ook hierboven bij ZieZo. Bij de laagste premie van ZieZo van €86,25 per maand hoort een eigen risico van €885 per jaar. Op jaarbasis spaar je hier veel mee uit. Dit moet wel bij je passen. Als je op vaste basis zorg nodig hebt of doorlopend medicijnen gebruikt. Is een hoog eigen risico voor jou niet voordelig. Daarbij kun je bij een hoog eigen risico te maken krijgen met flinke zorgkosten als je een ongeluk krijgt. Wanneer het blijft bij één ongeluk, kun je nog steeds veel geld besparen met een verhoogd eigen risico.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering voor studenten?

De goedkoopste zorgverzekering voor studenten in 2022 is ZieZo van Zilveren Kruis. Je kunt een ZieZo verzekering afsluiten vanaf €108,25 per maand met een jaarlijks eigen risico van €385. Een andere optie is om te kiezen voor de premie van €86,25 per maand, met een eigen risico van €885 per jaar. Een studentenverzekering is speciaal afgestemd op het studentenleven. Met bijvoorbeeld fysiotherapie voor sportblessures, anticonceptie en een uitgebreide dekking in het buitenland. Ga naar studenten zorgverzekering voor meer informatie.

Zo sluit je jouw nieuwe zorgverzekering af

Een nieuwe zorgverzekering afsluiten is minder ingewikkeld dan je misschien denkt. Het valt snel en gemakkelijk te regelen. Slim is wel om dit op het goede moment te doen. De premies voor 2022 zijn sinds 12 november bekend en overstappen is tot 31 december mogelijk. Als je vóór 31 december overstapt, zegt de nieuwe zorgverzekeraar het contract met jouw oude verzekeraar op.

Dit moet je doen:

  • Zet op een rijtje welke zorg jij belangrijk vindt of nodig hebt.
  • Overweeg of je het eigen risico wilt verhogen.
  • Denk na over welke polis je wilt afsluiten. Denk bijvoorbeeld ook aan een tandartsverzekering.
  • Vergelijk in november en december de nieuwe premies om de goedkoopste zorgverzekering te vinden.
  • Sluit een nieuwe zorgverzekering af voor 31 december: online of per telefoon.
  • Jouw nieuwe zorgverzekeraar zegt de oude verzekering op.

Voor het regelen van een nieuwe zorgverzekering heb je een aantal persoonlijke gegevens nodig. Bijvoorbeeld het burgerservicenummer (BSN). Houd dit bij de hand om gemakkelijk over te stappen. De andere gegevens weet je waarschijnlijk uit je hoofd. Als je jonger bent dan 18 jaar, moeten je ouders de verzekering voor je afsluiten.