ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:00
Contact

Kosten voor een coronatest

13-07-2020 Bron : DGN Publishers (eigen bericht)

Sinds 1 juni is het voor iedereen in Nederland mogelijke een coronatest te doen. De coronatest kan worden afgenomen bij iedereen die op dat moment klachten heeft die passen bij het coronavirus.

Het testen op corona kan op verschillende plekken worden gedaan. Op dit moment is het mogelijk om via de GGD een afspraak te maken om een deze test uit te laten voeren. Ga vooral niet zelf langs de huisarts zonder afspraak als je klachten hebt die passen bij corona. Heb je het vermoeden dat je besmet bent met corona, blijf dan thuis totdat je bent getest en de uitslag weet. Zo worden verdere besmettingen voorkomen. 

Op dit moment vergoed het ministerie 95 euro aan de GGD. Dit bedrag kan echter lager worden als het aantal coronatesten toeneemt. De kosten voor een coronatest zijn verschillende per situatie. Er is een overzicht van de kosten voor een coronatest per situatie gemaakt. In de meeste gevallen betaal je zelf niks. Het kan voorkomen dat je eigen risico moet betalen voor het testen op corona. 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct