Vergoeding van plastische chirurgie

Zorgverzekering vergelijken »

Plastische chirurgie is een chirurgisch specialisme in het ziekenhuis, waarin een ingreep wordt uitgevoerd bij mensen die zonder een plastische ingreep nauwelijks of niet zouden kunnen functioneren. Verminkingen van het lichaam of het herstellen van aangeboren of opgelopen verminkingen zijn voorbeelden van plastische ingrepen. Plastisch chirurgie wordt bij medische noodzaak door de basisverzekering volledig vergoed. Als het geen medische noodzaak betreft worden, afhankelijk van de zorgverzekeraar, worden plastische ingrepen alleen aanvullende verzekering vergoed.

Cosmetische chirurgie komt vaak voort uit de wens om het uiterlijk te veranderen. Een derde specialisatie op de afdeling plastische chirurgie is reconstructieve chirurgie. Het is een oncologische operatie die wordt verricht bij kanker of bij bijvoorbeeld een tumor die direct wordt verwijderd. Het komt regelmatig voor dat reconstructieve chirurgie en plastische chirurgie samenwerken. Een voorbeeld hiervan is kaakchirurgie, waarbij een kankertumor wordt verwijderd en de plastisch chirurg dit zo mooi mogelijk herstelt. Plastisch chirurgie behandelingen worden bijna altijd vergoed door je verzekeraar. Cosmetische ingrepen worden echter niet vergoed door je zorgverzekering omdat het vaak geen medische noodzaak betreft.

plastische chirurgie houdt in: Plastische: chirurgie die zich bezig houdt met ingrepen bij mensen die zonder die ingreep nauwelijks of niet zouden kunnen functioneren. Cosmetische: chirurgie die zich bezig houdt met ingrepen bij diegenen die een dusdanige onvrede hebben met bepaalde aspecten van hun uiterlijk dat de kwaliteit van hun leven, met name in emotioneel opzicht, ernstig wordt aangetast.

De Amersfoortse
Uitgebreid 100%, indien medisch noodzakelijk (aanvulling op de hoofdverzekering) Direct verzekerd 38,25
ONVZ
Vrije Keuze Superfit 100% (indien medisch noodzakelijk) Acceptatie na volledige gezondheidsverklaring 140,60
Vrije Keuze Topfit 100% (indien medisch noodzakelijk) Acceptatie na volledige gezondheidsverklaring 68,70
PNOzorg
PNO Excellent 100% (indien medisch noodzakelijk) Acceptatie na volledige gezondheidsverklaring 140,60
PNO Top 100% (indien medisch noodzakelijk) Acceptatie na volledige gezondheidsverklaring 68,70
Hulp nodig bij het selecteren van de juiste zorgverzekering? Onze overstapcoaches staan voor u klaar.
Bel naar 020-2611600 of stuur een e-mail naar info@zorgkiezer.nl.