ZorgKiezer.nl

Bel ons

Hulp nodig? Nu bereikbaar
Bel 0202611600

Fytotherapie

Door: - Leestijd: 2 minuten

Fytotherapie is een andere naam voor kruidengeneeskunde. Het is een natuurgeneeswijze, net zoals homeopathie. Bij fytotherapie wordt er gebruik gemaakt van plantaardige middelen. Er wordt vanuit gegaan dat je lichaam in staat is om zichzelf te herstellen.

Keuze van een fytotherapeut

Bij de keuze van een fytotherapeut is het van belang dat jij er eentje kiest die is aangesloten bij een beroepsvereniging. In de aanvullende voorwaarden staat vaak vermeld dat de fytotherapeut aangesloten moet zijn bij een beroepsvereniging wil jij gebruik kunnen maken van de vergoedingen in het aanvullende pakket.

Vergoeding door zorgverzekering 

Om een vergoeding te kunnen krijgen van je zorgverzekering heb je een aanvullend pakket nodig. Je hoeft dan geen eigen risico te betalen, omdat het niet onder de basisverzekering valt.

In de polisvoorwaarden van de zorgverzekering staat vermeld hoeveel vergoeding je krijgt voor die specifieke behandeling. Vaak gelden er ook voorwaarden voor de hoogte van de vergoeding die je per dag kan krijgen. De maximale vergoeding die er geboden wordt geldt vaak voor alle alternatieve geneeswijzen samen. Als je bijvoorbeeld bij de fytotherapeut bent geweest en je hebt daarnaast een behandeling bij de acupuncturist gehad dan worden de tarieven van deze behandelingen bij elkaar opgeteld en verrekend met de vergoeding in jouw aanvullend pakket.

Aanvullende zorgverzekeringen met vergoeding alternatieve geneeswijzen

Hieronder een selectie uit zorgverzekeringen, af te sluiten via ZorgKiezer.nl, met een brede vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. Voor deze verzekeringen word je direct geaccepteerd.

 • Unive Aanvullend Best - Aangewezen zorgaanbieder: 100%, max. € 45,- per dag, max.€ 800,- p.jr. voor € 131,25
 • VGZ Aanvullend Best - Aangewezen zorgaanbieder: 100%, max. € 45,- per dag, max.€ 800,- p.jr. voor € 134,66 (Extra ZorgKiezer.nl korting)
 • OHRA Uitgebreid - 100%, max. € 45,- per dag, max.€ 750,- p.jr. voor € 142,74 (Extra ZorgKiezer.nl korting)

Wil je een verzekering met een hogere vergoeding, waarbij je ook direct geaccepteerd wordt, dan is deze verzekering ook interessant:

 • Delta Lloyd Comfort - 100%, max. € 50,- per dag, max.€ 1.000,- p.jr. voor € 165,30 (Extra ZorgKiezer.nl korting)

Top 3 verzekeringen met een lagere dekking

 • Unive Aanvullend Goed - Aangewezen zorgaanbieder: 100%, max. € 45,- per dag, max.€ 300,- p.jr. voor € 107,70
 • VGZ Aanvullend Goed - Aangewezen zorgaanbieder: 100%, max. € 45,- per dag, max.€ 300,- p.jr. voor € 111,44 (Extra ZorgKiezer.nl korting)
 • Ziezo Aanvullend 2 - 100%, max. € 40,- per dag, max.€ 250,- p.jr. voor € 114,20 

Ook interessant: Anderzorg heeft een aanvullende verzekering Anderzorg Aanvullend Extra waar 80% per behandeling wordt vergoed tot max. 400 p.jr. voor € 116,95.

Kijk voor het volledige overzicht van aanvullende pakketten met een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen op ons vergoedingenoverzicht. Kijk voor de aanvullende voorwaarden bij de polisvoorwaarden van de zorgverzekering van jouw keuze.

Zorgverzekering vergelijken 

Wil jij graag fytotherapie in jouw pakket? Vergelijk in onze Zorgvergelijker welke zorgverzekeringen fytotherapie aanbieden en stap vanaf half november weer gratis over.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd