ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:00
Contact

Fytotherapie

Door: - Leestijd: 1 minuut

Fytotherapie is een andere naam voor kruidengeneeskunde. Het is een natuurgeneeswijze, net zoals homeopathie. Bij fytotherapie wordt er gebruik gemaakt van plantaardige middelen. Er wordt vanuit gegaan dat je lichaam in staat is om zichzelf te herstellen. Fytotherapie wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed. Gelukkig kan je je hier wel aanvullend voor verzekeren.

Keuze van een fytotherapeut

Bij de keuze van een fytotherapeut is het van belang dat jij er eentje kiest die is aangesloten bij een beroepsvereniging. Dit is vaak een voorwaarde van je zorgverzekeraar. Als de fytotherapeut niet is aangesloten, krijg je namelijk minder of soms helemaal geen vergoeding. 

Kosten fytotherapie

Fytotherapie valt niet onder de basisverzekering. Wil je gebruik maken van een fytotherapeut, dan moet je je hier aanvullend voor verzekeren. De behandelingen gaan dan van je aanvullende verzekering af en je hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen! 

Vergoeding fytotherapie

Het is per zorgverzekeraar en pakket afhankelijk hoeveel behandelingen je vergoed kan krijgen. Kijk voor de details altijd eerst in je polisvoorwaarden. Hier staat vermeld, hoe en wat je precies vergoed kan krijgen. 

Vaak gelden er namelijk ook voorwaarden voor de hoogte van de vergoeding die je per dag kan krijgen. De maximale vergoeding die er geboden wordt, geldt vaak voor alle alternatieve geneeswijzen samen. Als je bijvoorbeeld bij de fytotherapeut bent geweest en je hebt daarnaast een behandeling bij de acupuncturist gehad dan worden de tarieven van deze behandelingen bij elkaar opgeteld en verrekend met de vergoeding in jouw aanvullende pakket.

Vergoeding fytotherapie »

Vergoeding alternatieve geneeswijzen

Kijk voor het volledige overzicht van aanvullende pakketten met een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen op ons vergoedingenoverzicht. Kijk voor de aanvullende voorwaarden bij de polisvoorwaarden van de zorgverzekering van jouw keuze.

Zorgverzekering vergelijken 2024

Wil jij graag fytotherapie in jouw pakket? Vergelijk via ZorgKiezer de verschillende verzekeraars en pakketten. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd