ZorgKiezer.nl

Naturaverzekering

Door: - Leestijd: 1 minuut

De naturaverzekering is een zorgverzekeringstype waarbij je niet zelf kan kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Je kan dan alleen naar de zorgverleners of zorginstellingen waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft gesloten. Anders dan bij de restitutieverzekering, heb je dan geen vrije zorgkeuze. 

Een voordeel van de natura zorgverzekering is dat je maandelijkse premie vaak lager is. Ook hoef je dan zelf geen rekeningen te betalen of voor te schieten. Je bent dan alleen wel beperkt in het aantal zorgaanbieders waar je terecht kan. Als je naar een aanbieder gaat niet gecontracteerde zorg, moet je vaak een deel van de rekening zelf betalen. Voor een bezoek aan een ziekenhuis kan dit flink oplopen. Uitzondering hierop is een bezoek aan de spoedeisende hulp. Dan mag je altijd naar een ziekenhuis naar keuze. 

Op ZorgKiezer.nl kan je bij je zorgverzekering vergelijken aangeven of je geen, ruime of volledige vrije keuze wilt. Kies je voor een ruime keuze, dan verschijnen de naturaverzekeringen in de resultaten. Heb je een vraag of wil je hulp bij het overstappen? Onze overstapcoaches zijn telefonisch bereikbaar op 020 261 16 00.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd