ZorgKiezer

Onverwachte terugkeer naar huis

Door: - Leestijd: 1 minuut

Een onverwachte terugkeer naar huis na een ongeval of vanwege ziekte? Het vervoer naar huis wordt, bijvoorbeeld een gipsvlucht, wordt repatriëring genoemd. Repatriëring wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Repatriëring kan door middel van een ambulance, vliegtuig of helikopter.

Hier wordt onder verstaan:

 • Kosten van vervoer (ambulance, taxi, vliegtuig) terug naar Nederland;
 • Begeleiding die daarvoor nodig is;
 • Kosten voor het brengen of toezenden van geneesmiddelen (die niet verkrijgbaar zijn in het buitenland).

Reisverzekering

Bijna elke reisverzekering vergoedt de terugkeer naar huis na een ongeval of ziekte. Is een van de verzekerden overleden tijdens de vakantie dan regelt de reisverzekering ook de terugkeer van de overledene. Krijg je een ongeval of word je ziek tijdens je vakantie? Neem dan altijd contact op met de alarmcentrale van de reisverzekeraar. Deze helpt je met het terugkeren naar huis.

Risicovolle sport

Ga je een risicovolle sport beoefenen op vakantie? Dan moet je in veel gevallen een extra module afsluiten bij je reisverzekering wil je repatriëring vergoed hebben. Bijvoorbeeld een wintersport dekking.

Bagage

Ook voor de terugkeer van je bagage of auto kun je bij je reisverzekering een extra dekking kiezen. Let op: Ben je al verzekerd voor pechhulp via een andere verzekering? Dan is dat niet meer nodig.

Familielid thuis ernstig ziek of komt te overlijden

Wordt een familielid ernstig ziek of komt iemand te overlijden tijdens uwe vakantie. Dan kun je jezelf hiervoor verzekeren door een annuleringsverzekering.

Wordt een naaste familielid ernstig ziek of komt te overlijden? Dan kunt u zichzelf hiervoor verzekeren door een annuleringsverzekering af te sluiten. In de polisvoorwaarden van de annuleringsverzekering staat precies beschreven wat er is verzekerd.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk op prijs en inhoud alle 61 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd