ZorgKiezer.nl

Hulp nodig?
Bel 0202611600

Vergoeding bij allergieën

Door: - Leestijd: 1 minuut

Steeds meer mensen in Nederland hebben last van allergieën. Op dit moment is het de meest voorkomende chronische ziekte in ons land. Allergieën worden veroorzaakt door stoffen van buiten het lichaam die bij sommige mensen een overreactie van het immuunsysteem veroorzaken. Deze stoffen worden allergenen genoemd. De allergenen kunnen op verschillende manieren je lichaam binnen komen. In de meeste gevallen gaat dit via voeding, inhalatie of direct contact met het allergeen. Bekende allergenen zijn bijvoorbeeld huisstofmijten, gras-en boompollen en voedingsmiddelen als koemelk. De reactie van het immuunsysteem kan zich via verschillende organen uiten, namelijk de neus, de ogen, de longen en de huid.

Allergietest

Als je het vermoeden hebt last te hebben van een allergie, kun je terecht bij je huisarts. De huisarts kan een aantal kleine allergie testen afnemen. Je huisartsbezoek wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. In sommige gevallen zal je huisarts je doorverwijzen naar een specialist in het ziekenhuis. Ook dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Echter betaal je wel voor alle zorg die vergoed wordt uit het basispakket, uitgezonderd je bezoek aan je huisarts, een wettelijk vastgesteld eigen risico. De hoogte van het minimale eigen risico in 2018 bedraagt 385 euro.

Reguliere medicatie voorgeschreven door je huisarts, wordt ook vergoed vanuit je basisverzekering. Ook bij de drogist zijn veel middelen verkrijgbaar zoals neusspray, oogdruppels en zalf. In de meeste gevallen moet je deze middelen zelf betalen. Er zijn verzekeraars die aanvullende medicatie vergoeden. Bijvoorbeeld de vergoeding hooikoorts is iets wat via de zorgverzekering gedekt is, maar alleen als je de medicatie op recept hebt van de huisarts.

Mocht je gebruik maken van alternatieve geneeswijzen en/of homeopathische geneesmiddelen, dan kan het voordelig zijn om je hier aanvullend voor de verzekeren. Kijk voor vergoeding voor alternatieve geneeswijzen naar het vergoedingsoverzicht op ZorgKiezer.nl.

Gratis hulp nodig bij vergelijken en afsluiten?

Bel ons op het nummer 020 261 16 00 wanneer je hulp nodig hebt. Er staat een team van zorgverzekering specialisten voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Zij kunnen ook de overstap naar een nieuwe ziektekostenverzekering voor je regelen. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd