ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Astma en de zorgverzekering

Door: - Leestijd: 1 minuut

Wat als je een longziekte hebt? Dan is het belangrijk om een goede zorgverzekering te hebben. Astma is één van de vele chronische longziektes waarvoor medicatie nodig is. De medicijnen voor de verschillende chronische longziektes zoals astma worden vergoed vanuit de basisverzekering of vanuit de aanvullende zorgverzekering. Het is daarom belangrijk dat als je longpatiënt bent, je goed weet welke medicijnen je nodig hebt.

Geneesmiddelenvergoedingensysteem (GVS)

Medicijnen die op de lijst van het GVS staan worden vergoed vanuit de basisverzekering. Hier heb je geen aanvullende zorgverzekering voor nodig. Heb je medicijnen die niet op deze lijst staan dan kun je hier een aanvullende zorgverzekering voor afsluiten. Als je geen aanvullende verzekering afsluit komen de kosten (gedeeltelijk) voor eigen rekening. Je kan ook een aanvullende zorgverzekering afsluiten voor medicijnen die je zonder recept kunt kopen of voor homeopathische geneesmiddelen. 

Gebruik je medicijnen die vergoed worden vanuit de basisverzekering, dan heeft dit invloed op het verplicht eigen risico. Je gebruikt dan eerst het eigen risico om de medicijnen of andere zorg vanuit de basisverzekering te betalen. 

Het kan voor komen dat een zorgverzekeraar slechts één bepaald medicijn binnen een groep van gelijke medicijnen vergoedt. Heb je last van astma, en gebruik je inhalatiemiddelen, dan kan dit een probleem zijn. Let dan op dat je het medicijn krijgt dat de arts heeft voorgeschreven. Dit kan dan betekenen dat het inhalatiemiddel niet (geheel) wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Je zorgverzekering vergelijken helpt je bij het vinden van de beste zorgverzekering voor jouw persoonlijke situatie. 

Zorgverzekering vergelijken

Wil jij weten welke zorgverzekering het beste bij jou past? Start dan met zorgverzekering vergelijken op ZorgKiezer. Bij ons kun je onafhankelijk alle zorgverzekeringen vergelijken op basis van premie, dekking, polisvoorwaarden, service en kortingen en hiermee jaarlijks veel geld besparen.

Moeite met vergelijken of afsluiten?

Heb je vragen over de zorgverzekering? Bel ons op 020 2611 600. Ons team van zorgspecialisten staat klaar om je te helpen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct