ZorgKiezer.nl

Vergoeding fysiotherapie

Door: - Leestijd: 2 minuten

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Fysiotherapie wordt alleen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. In sommige gevallen heb je wel recht op vergoeding vanuit de basisverzekering. Bekijk goed hoeveel fysiobehandelingen jij nodig hebt en kies op ZorgKiezer.nl de juiste zorgverzekering voor jouw situatie.

Direct naar alle fysiotherapie vergoedingen >

Wat vergoedt de basisverzekering?

In de meeste gevallen wordt fysiotherapie niet vergoed vanuit de basisverzekering.
Sommige fysiotherapie krijg je wel vergoed vanuit de basisverzekering. Je betaalt dan wel eerst je eigen risico.

Fysiotherapievergoeding basisverzekering
in verband met knie- of heupartrose;maximaal 12 behandelingen per jaar. 
voor de behandeling van etalagebenen; maximaal 37 behandelingen per jaar.
voor urineverlies aan de bekken;Eenmalig 9 behandelingen vergoed. 
in het ziekenhuis na een behandeling of operatie;Alle behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering voor zover ze nodig zijn.
voor chronische aandoeningen op de chronische lijst.Na de 20e behandeling vergoed
als je jonger bent dan 18 (eigen risico n.v.t.)In ieder geval 9 behandelingen 

Chronische aandoening?

Heb jij fysiotherapie nodig, omdat je een aandoening hebt die op de chronische lijst staat? Dan betaal je eenmalig 20 behandelingen zelf per aandoening. Je hoeft dus niet ieder jaar opnieuw voor dezelfde behandeling de eerste 20 zelf te betalen. Er is per 1 januari 2019 één uitzondering op die regel. 

In 2019 krijgen COPD- patiënten vanaf de eerste behandeling een vergoeding uit de basisverzekering. Wel zit er een maximum op het aantal behandelingen dat voor vergoeding in aanmerking komt. Dat is afhankelijk van de ernst van de COPD.

Keuzehulp: Hoeveel fysiobehandelingen heb jij nodig?

Wij helpen je graag een handje bij het maken van je keuze voor de vergoedingen voor fysiotherapie in 2019. Doorloop het stappenplan.

Keuzehulp fysiotherapie 2019

Vergoeding fysiotherapie tot 18 jaar

Verzekerden tot 18 jaar hebben recht op (vergoeding van) negen fysiotherapie- of oefentherapiebehandelingen (Mensendieck of Cesar). Als die behandelingen niet het gewenste resultaat hebben, worden ook de volgende negen behandelingen vergoed. Verzekerden tot 18 jaar met een chronische aandoening krijgen na deze behandelingen ook nog vervolgbehandelingen vergoed. Kinderen tot 18 jaar die zorg uit de basisverzekering gebruiken hoeven niet eerst eigen risico te betalen.

Vergoeding fysiotherapie 2019

Wil jij je aanvullend verzekeren voor fysiotherapie? Bekijk hier een volledig overzicht van alle zorgverzekeringen waar je fysiotherapie vergoed krijgt. Let goed op het aantal behandelingen die de zorgverzekeraar vergoedt.

Let op: De vergoeding geldt alleen wanneer je naar een gecontracteerde fysiotherapeut gaat. Als je naar een niet-gecontracteerde fysiotherapeut gaat kan het zijn dat je een deel uit eigen zak moet betalen. Bekijk dus goed of de zorgverzekeraar een contract heeft met jouw fysiotherapeut. Dit kun je ook doen tijdens je vergelijking op ZorgKiezer.nl.

Vergelijk hier alle zorgverzekeringen

Verander je niets aan je zorgverzekering? Houd er dan rekening mee dat er minder wordt vergoed voor fysiotherapie. Je doet er in ieder geval verstandig aan om je zorgverzekering te checken en te vergelijken.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd