ZorgKiezer

Vergoeding fysiotherapie

Door: - Leestijd: 2 minuten

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Fysiotherapie wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. In sommige gevallen heb je wel recht op vergoeding vanuit de basisverzekering. Bekijk goed hoeveel fysiobehandelingen jij verwacht nodig te hebben en kies via ZorgKiezer de juiste zorgverzekering voor jouw situatie.

Direct naar alle fysiotherapie vergoedingen

Wat vergoedt de basisverzekering?

In sommige gevallen wordt fysiotherapie en oefentherapie (deels) vergoed vanuit de basisverzekering. Wat je vergoed krijgt is afhankelijk van jouw leeftijd en de reden voor de fysio. Je betaalt vaak wel eerst je eigen risico. 

FysiotherapieVergoeding basisverzekering
Vergoeding jongeren tot 18 jaar (eigen risico n.v.t)Maximaal 9 behandelingen 
Behandeling etalagebenen Maximaal 37 behandelingen
Behandeling artroseEenmalig 12 behandelingen
Behandeling bij COPDAfhankelijk van de ernst van de ziekte
Behandeling bekkenfysiotherapieEenmaal 9 behandelingen
Fysiotherapie bij een chronische aandoeningNa de 20e behandeling

Welke chronische aandoeningen voor fysiotherapie?

De chronische lijst is een lijst met (chronische) aandoeningen en aangeboren afwijkingen waarbij fysiotherapie/oefentherapie een zeer belangrijke rol heeft in de gezondheid van de patiënt.

Enkele aandoeningen die op de chronische lijst staan, zijn:

 • Ruggenmergaandoening
 • Multipele sclerose (MS)
 • Spierziekte
 • Whiplash
 • Frozen shoulder
 • Myasthenia gravis

Keuzehulp: Hoeveel fysiobehandelingen heb jij nodig?

Wij helpen je graag een handje bij het maken van je keuze voor de vergoedingen voor fysiotherapie in 2024. Doorloop het onderstaande stappenplan.

Download het stappenplan hier: Keuzehulp zorgverzekering - fysiotherapie 2019 (PDF) of 

Keuzehulp fysiotherapie 2019

Is mijn kind verzekerd voor fysiotherapie?

Kinderen tot 18 jaar hebben in ieder geval recht op 9 fysiotherapie- of oefentherapiebehandelingen (Mensendieck of Cesar). Als die behandelingen niet het gewenste resultaat hebben, dan kunnen ook 9 extra behandelingen worden vergoed. Verzekerden tot 18 jaar met een chronische aandoening krijgen na deze behandelingen ook nog vervolgbehandelingen vergoed. Kinderen tot 18 jaar die zorg uit de basisverzekering gebruiken hoeven geen eigen risico te betalen.

Vergoeding fysiotherapie 2024

Wil jij je aanvullend verzekeren voor fysiotherapie? Bekijk hier een volledig overzicht van alle zorgverzekeringen waar je fysiotherapie vergoed krijgt. Let goed op het aantal behandelingen dat de zorgverzekeraar vergoedt.

Let op: De vergoeding geldt alleen wanneer je naar een gecontracteerde fysiotherapeut gaat. Als je naar een niet-gecontracteerde fysiotherapeut gaat kan het zijn dat je een deel uit eigen zak moet betalen. Bekijk dus goed of de zorgverzekeraar een contract heeft met jouw fysiotherapeut. Je kunt dit meteen checken wanneer je een vergelijking maakt op de ZorgKiezer website.

Zorgverzekering vergelijken

Wil je gemakkelijk en snel de beste en goedkoopste zorgverzekering vinden? Gebruik dan onze handige vergelijker. Op basis van jouw ingevulde zorgwensen worden de goedkoopste zorgverzekeringen getoond die daar het beste op aansluiten. Vergelijk nu!

Door zorgverzekeringen te vergelijken zie je snel wat de zorgpremies van de verschillende zorgverzekeraars zijn. Sluit gemakkelijk een zorgverzekering af en profiteer van een lagere zorgpremie. Wil je hier hulp bij? Dan kun je ons gratis bereiken op telefoonnummer 020 2611 600. Ons team van zorgspecialisten staat klaar om je te helpen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct