ZorgKiezer

Hart en Vaatziekten

Door: - Leestijd: 1 minuut

Mensen met hart en vaatziekten gebruiken geneesmiddelen. Deze worden bijna altijd vergoed vanuit de basisverzekering. Dit zijn de medicijnen die zijn opgenomen in het Geneesmiddelen Vergoedingssysteem (GVS). Als je medicijnen gebruikt die niet zijn opgenomen in het GVS dan kan je hiervoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Dit kan je ook doen voor de eigen bijdrage die voor sommige medicijnen betaald moet worden. 

Je kan op ZorgKiezer elke zorgverzekering vergelijken. Je kan hierbij aangeven wat jouw specifieke wensen zijn. De zorgverzekering die het beste aansluit wordt dan getoond. Als je aan hart- en vaatziekten lijdt kan je naast medicijnen ook verschillende therapieën nodig hebben. Deze worden zeer beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Ook hiervoor kan een aanvullende zorgverzekering afgesloten worden. Je kan hiervoor een beperkte dekking kiezen of een uitgebreide dekking. Het ligt er maar net aan hoeveel behandelingen je per jaar nodig hebt. 

Kies je voor een uitgebreide aanvullende zorgverzekering, dan kan het zijn dat je pas wordt geaccepteerd na goedkeuring van de zorgverzekeraar. Dit wordt per zorgverzekeraar aangegeven in de resultaten. De acceptatie vindt plaats door middel van het invullen van een vragenformulier. Dit wordt door steeds minder zorgverzekeraars gedaan. Vind je het lastig om de juiste zorgverzekering te vinden? Wij bij ZorgKiezer helpen je graag. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct