ZorgKiezer

Iriscopie

Door: - Leestijd: 1 minuut

Sommige artsen en natuurgeneeskundigen beweren dat het hele lichaam in de iris van het oog wordt gereflecteerd. In het iris kunnen ze sterke en zwakke punten registreren en daarmee diepere oorzaken van klachten achterhalen en preventief werken aan jouw gezondheid.

De meest voorkomende klachten die je met iriscopie kan verhelpen zijn spijsverteringsklachten, huidklachten, hoofdpijn en allergieën. Wanneer je geen klachten hebt kan je toch naar een iriscopist gaan, want je kunt met iriscopie eventuele klachten voorkomen.

Vergoeding door zorgverzekering 

Iriscopie valt onder ‘alternatieve geneeswijzen’, dat betekent dat je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt om hiervoor een vergoeding te kunnen krijgen. Je hoeft dan geen eigen risico te betalen. Kijk in de polisvoorwaarden van de zorgverzekering van jouw keuze of iriscopie ook vergoed wordt. Vaak wordt een maximum bedrag per dag en per jaar vergoed. De vergoeding die je krijgt voor alternatieve geneeswijzen geldt vaak voor alle alternatieven behandelingen samen. Je hebt bijvoorbeeld al een behandeling voor een chiropractie gehad en neemt een behandeling iriscopie, dan worden de kosten hiervan samen opgeteld.

Keuze van een therapeut

Om een vergoeding uit je aanvullende pakket te kunnen krijgen is het vaak nodig dat de therapeut is aangesloten bij een beroepsvereniging. Als een therapeut is aangesloten bij een beroepsvereniging betekent dit dat jij ervan uit kunt gaan dat diegene gekwalificeerd is om de behandeling uit te voeren.

Zorgverzekering vergelijken

Ga jij in 2024 gebruik maken van behandelingen iriscopie? Vergelijk dan op ZorgKiezer de zorgverzekeringen met een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen en stap vanaf half november weer gratis over. Schrijf je nu al in voor ons zorg-alert zodat jij als eerste op de hoogte bent van de wijzigingen in de zorgpremies.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct