ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Kosten hoortoestel

Door: - Leestijd: 2 minuten

Als je slechter begint te horen heb je misschien wel een hoortoestel nodig. De kosten daarvan kunnen variëren van 500 euro tot 1500 euro. Er is een grote verscheidenheid aan gehoortoestellen. Hoe geavanceerder het apparaat, hoe duurder. 

Wat als je niet goed meer hoort?

Je kan je gehoor laten testen bij de huisarts. Als het blijkt dat je een gehoorverlies hebt van 35 decibel of meer zou een hoortoestel kunnen helpen. Ben je ouder dan 67 jaar dan kun je zonder een verwijzing een hoortoestel aanschaffen. Als je onder de 67 jaar oud bent heb je een verwijzing nodig van je huisarts of KNO-arts. 

Wanneer vergoedt een zorgverzekering het hoortoestel?

Een hoortoestel of ruismarkeerders worden vergoed vanuit de basisverzekering. In 2020 betaal je vanaf 18 jaar een wettelijke eigen bijdrage van 25%. Dit betekent dat je 75% vergoed krijgt. Wil jij een 100% vergoeding voor je hoortoestel dan kun je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. 

Top 3 zorgverzekeringen met vergoeding hoortoestel 

Vanuit je basisverzekering krijg je 75 % van het aankoopbedrag vergoed. De overige 25 % betaal je met een eigen bijdrage. Je kunt een aanvullende verzekering afsluiten om deze eigen bijdrage op te vangen. De aanvullende verzekering dekt dan (gedeeltelijk) jouw eigen bijdrage. Onderstaand een overzicht van de aanvullende verzekeringen die je via ZorgKiezer kunt afsluiten. 

Voor een volledig overzicht van aanvullende zorgverzekeringen met een vergoeding voor hoortoestellen in ons vergoedingenoverzicht. De aanvullende voorwaarden bij de zorgverzekering van jouw keuze staan bij de polisvoorwaarden.

Zorgverzekering vergelijken

Heb jij  een hoortoestel nodig? Wil jij hier een vergoeding voor van jouw zorgverzekeraar. Sluit dan een aanvullend pakket af en ontvang deze vergoeding. Gebruik onze ZorgVergelijker en vul jouw wensen in voor 2020. Bij ons kun je onafhankelijk zorgverzekering vergelijken op basis van premie, dekking, polisvoorwaarden, service, kortingen en hiermee jaarlijks veel geld besparen. 

Heb je hulp nodig bij het overstappen? Bel gratis ons servicenummer 020 261 16 00. Ons team van zorgspecialisten staat klaar om je te helpen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct