ZorgKiezer

Shockwave therapie vergoeding

Door: - Leestijd: 1 minuut

Heb je last van chronische pijn in je pezen of spieren? Dan kan shockwave therapie de oplossing zijn. Dit is een behandelmethode voor patiënten met langdurige pijn aan het bewegingsapparaat. 

Shockwave therapie vergoeding via fysiotherapeut

Shockwave therapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Shockwave therapie valt onder de behandelmethodes van de fysiotherapeut. Om de kosten vergoed te krijgen zul je dus een aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie moeten afsluiten. 

De vergoeding voor shockwave therapie geldt alleen als de therapie onderdeel is van een behandeling fysiotherapie. Een losse behandeling shockwave therapie wordt niet vergoed

Voor fysiotherapie kan je verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. De pakketten variëren tussen de 9 en de 36 of meer behandelingen. Bij shockwave therapie gaat het gemiddeld om 4 tot 6 behandelingen. ZorgKiezer heeft een overzicht voor je met de kosten voor een zorgverzekering met pakket voor fysiotherapie.

Vergelijk verzekeraars voor fysiotherapie »

Shockwave therapie via een andere behandelaar

Ga je naar een andere behandelaar dan een fysiotherapeut? Dan valt dit niet onder de aanvullende verzekering en wordt het niet vergoed.
Heb je minder of meer behandelingen nodig? 

Hulp nodig bij vergelijken en afsluiten?

Je kunt gemakkelijk jouw zorgverzekering vergelijken en afsluiten op ZorgKiezer. Heb je toch nog een vraag of wil je graag hulp met afsluiten van je zorgverzekering? Je kunt ons altijd bellen op 020 261 16 00. Onze zorgexperts zitten klaar om je vragen te beantwoorden of samen met jou jouw zorgverzekering te regelen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd