ZorgKiezer

Vergoeding na een beroerte

Door: - Leestijd: 1 minuut

Een beroerte, in medische termen cerebrovasculair accident (CVA) genoemd, kan plotseling ontstaan. Een beroerte wordt veroorzaakt door onvoldoende bloedtoevoer naar de hersenen, waardoor deze te weinig zuurstof krijgen en afsterven.

Wat zijn de oorzaken van een beroerte?

Een CVA kan ontstaan als gevolg van een herseninfarct of een hersenbloeding. In het eerste geval is er sprake van een verstopping van de bloedvaten, dit kan bijvoorbeeld door een stolsel of slagaderverkalking. Wanneer er sprake is van een kortdurende afsluiting van een bloedvat in de hersenen met tijdelijke uitvalsverschijnselen, spreekt je van een TIA. Bij een hersenbloeding is er sprake van een scheur in de bloedvaten.

Wat zijn de gevolgen van een beroerte?

De gevolgen van een beroerte zijn vaak ernstig en niet te genezen. Na een beroerte kan er bijvoorbeeld sprake zijn van het optreden van verlammingsverschijnselen, evenwichtsstoornissen, taalproblemen en zelfs gedragsveranderingen. 

Behandeling na een beroerte

De gevolgen kunnen groot effect hebben op je functioneren in het dagelijks leven. Vaak is veel therapie en revalidatie nodig, in het ziekenhuis of bij een fysiotherapeut. De duur van de herstelperiode is afhankelijk van de ernst van de beroerte.

Vergoedingen door je zorgverzekeraar

In de meeste gevallen vergoedt je zorgverzekeraar het revalidatieproces. Na een revalidatieproces kun je fysiotherapie zelf voortzetten vanuit de thuissituatie. Dit kan je helpen om je herstelproces te verbeteren. Voor fysiotherapie geldt dat je de eerste 20 behandelingen zelf betaalt. Pas vanaf de 21ste behandeling wordt dit vergoed vanuit het basispakket. Het is wel mogelijk om je aanvullend te verzekeren voor vergoeding van de eerste 20 behandelingen. Kijk voor een overzicht van verzekeraars die aanvullende pakketten aanbieden die fysiotherapie vergoeden op het vergoedingenoverzicht op ZorgKiezer.nl.

Zorgverzekering 2019

Wil je weten wat de beste optie voor jou is? Via onze website kun je alle zorgverzekeringen vergelijken. Heb je een vraag of wil je hulp bij het vergelijken van je ziektekostenverzekering? Bel ons op 020 261 16 00. Ons serviceteam staat voor je klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd