ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:00
Contact

Vergoeding oefentherapie Mensendieck / Cesar

Door: - Leestijd: 1 minuut

Veel mensen hebben last met bewegen en hun houding tijdens activiteiten in het dagelijks leven. Oefentherapie (Mensendieck en Cesar) is een paramedische behandelmethode waarbij bewegingen en spieraanspanning worden gestimuleerd om het functioneren te verbeteren. De therapie bestaat uit oefeningen die spierversterkend en stabiliserend zijn. Ze zijn gericht op het verbeteren van je houding en beweeggewoonten. De therapie is gericht op het krijgen van inzicht in de bewegingsklachten en daarmee preventie van klachten in de toekomst. Het vinden van een lange termijn oplossing staat voorop.

Verschil tussen fysiotherapie en oefentherapie

Het voornaamste verschil met fysiotherapie is dat bij oefentherapie gebruik wordt gemaakt van fitnessapparatuur. Bij fysiotherapie gebruikt men vaak andere technieken en hulpmiddelen als massage, tractie et cetera.

Vergoeding zorgverzekering

Tot 18 jaar worden de eerste 18 behandelingen per jaar vergoed tot een maximum van de geldende tarieven. Bij bepaalde chronische aandoeningen geldt er een volledige vergoeding van de geldende tarieven. Vanaf 18 jaar worden de eerste 20 behandelingen niet vergoed. Vanaf de 21ste behandeling geldt er bij bepaalde chronische aandoeningen een volledige vergoeding van de geldende tarieven.
Er zijn veel zorgverzekeraars die aanvullende pakketten aanbieden waar bij de oefentherapie behandelingen vergoed worden. Hiervoor is geen verwijzing van je huisarts of een specialist nodig. Kijk voor een overzicht van zorgverzekeringen en hun aanvullende pakketten op het vergoedingenoverzicht van ZorgKiezer.nl.

Vergoeding basispakket in 2024

In 2024 worden er maximaal 12 behandelingen oefentherapie vanuit de basisverzekering vergoed voor patiënten met artrose aan heup- en kniegewrichten.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd