ZorgKiezer

Vergoeding vervangende mantelzorg

Door: - Leestijd: 1 minuut

Wat als jouw mantelzorger helaas verhinderd is en er een andere mantelzorger moet komen? Vanuit de aanvullende zorgverzekering zijn er allerlei vergoedingen voor vervangende mantelzorg of respijtzorg. Ook kun je gebruik maken van een mantelzorgmakelaar. Die kun je inschakelen om regeltaken over te nemen van de mantelzorger

Aanvullende verzekering

De aanvullende verzekering vergoedt de vervangende mantelzorg of respijtzorg. Tevens krijg je een vergoeding als je een mantelzorgmakelaar inschakelt. Bij elke zorgverzekeraar zijn er verschillende aanvullende pakketten met aangepaste voorwaarden. neem contact op met je zorgverzekeraar om erachter te komen wat de vergodingen en voorwaarden zijn bij jouw zorgverzekeraar.

Financieren van mantelzorgmakelaar 

Er zijn een aantal gemeenten die de mantelzorgmakelaar financieren. Hierdoor is de dienstverlening van de mantelzorgmakelaar in deze gemeenten gratis. Het gaat om de gemeenten:

 • Noord-Holland: gementen Aalsmeer, Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam-Zuid, Bergen, Haarlemmermeer, Heiloo, Den Helder, Heerhugowaard, Hollands Kroon, Ouderkerk a/d Amstel, Schagen, Texel, Uithoorn
 • Noord-Brabant: gemeenten Bernheze, Reusel-De Mierden
 • Limburg: gemeente Beesel

Welke aanvullende zorgverzekering past bij jou?

Om erachter te komen welke aanvullende verzekering bij jou past kun je gebruik maken van onze ZorgVergelijker. Hier zal een passend advies uit komen wat aansluit bij jouw zorgbehoefte. ZorgKiezer vergelijkt alle zorgverzekeringen op basis van premie,dekking, polisvoorwaarden, service en korting en hiermee kan je jaarlijks veel geld besparen. Je kan ons ook gratis bellen op het telefoonnummer 020 261 16 00. Ons team van zorgspecialisten staat klaar om je te kunnen helpen. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd