ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Zorgpas

Door: - Leestijd: 1 minuut

Van de verzekering waar je verzekert bent, krijg je een zorgpas. Hier staat onder andere je cli├źntnummer, zorgverzekeraar, naam en burgerservicenummer op vermeld. Als je een zorgverlener bezoekt, kan het handig zijn om de zorgpas mee te nemen. Zo kan een ziekenhuis, huisarts of fysiotherapeut zien bij welke zorgverzekeraar je verzekerd bent.

Zorgpas in het buitenland

Met de gegevens op jouw zorgpas kun je de gemaakte kosten gedeclareerd. Neem dus altijd de zorgpas mee. Het is verstandig om je pas altijd bij je te hebben. Bewaar het bijvoorbeeld in je portemonnee. Ga je op vakantie? Op de achterkant van de zorgpas staat de European Health Insurance Card (EHIC). In veel landen geldt dit als verzekeringsbewijs. Lees meer over de zorgpas in het buitenland.

Je zorgpas is in de meeste gevallen geldig zolang je verzekerd bent. Check dit altijd even bij je verzekeraar. Iedereen krijgt een zorgpas bij een zorgverzekering. Wanneer je het hele gezin verzekerd, krijgt elk gezinslid een eigen pas. Voorheen was de zorgpas altijd van plastic, maar tegenwoordig zijn er verzekeraars die de pas digitaal aanbieden via een telefonische app. Dan heb je altijd je zorgpas bij de hand.

Lees wat je moet doen als je je zorgpas kwijt bent geraakt.

Moeite met vergelijken of afsluiten?

Heb je vragen over de zorgverzekering 2020? Bel ons op 020 2611 600. Ons team van zorgspecialisten staat klaar om je te helpen. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd