ZorgKiezer

Zorgverzekering met vergoeding hospice

Door: - Leestijd: 1 minuut

Een hospice is een zorginstelling met een huiselijke sfeer voor ongeneeslijke zieke mensen. Het wordt ook wel palliatieve terminale zorg genoemd. Als je een Wlz indicatie hebt (Wet langdurige zorg) worden de kosten via deze regeling vergoed. Er kunnen wel eigen bijdragen worden gevraagd. Heb je geen Wlz indicatie, dan kan dit door de basisverzekering vergoed worden. Er wordt eigen risico gerekend afhankelijk van de locatie waar de palliatieve zorg wordt geboden. Thuis geldt er bijvoorbeeld geen eigen risico, maar in het ziekenhuis weer wel. Daarnaast kan er sprake zijn van een eigen bijdrage. Hiervoor kan je een aanvullend verzekering afsluiten, zodat je zorgverzekering de eigen bijdrage vergoedt. Kijk voor de aanvullende verzekeringen op ons overzicht van aanvullende verzekeringen.  Hoe uitgebreider je aanvullende verzekering, hoe meer er vergoed wordt. Heb je aan een basisverzekering genoeg? Bekijk dan de goedkoopste zorgverzekeringen.

Bespaar op je zorgverzekering

Op ZorgKiezer kun je een hoop geld besparen door te vergelijken. Je zorgwensen kunnen elk jaar anders worden. Daarom raden wij aan om elk jaar opnieuw te kijken naar de huidige zorgverzekering en of deze nog bij je wensen past. Wellicht ben je over verzekerd en betaal je voor zorg die je niet nodig hebt. Het kan ook zijn dat je juist meer zorg verwacht. Dan kan je de zorgverzekering daarop aanpassen en is overstappen eventueel voordelig. Vanaf half november kan je de nieuwe zorgverzekeringen voor het jaar erop vergelijken en overstappen. 

Gratis hulp nodig bij vergelijken en afsluiten?

Mocht je vragen hebben over hospice als vergoeding of heb je een vraag over een bepaalde zorgverzekering? Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00. Onze zorgspecialisten staan klaar om je vragen te beantwoorden en eventueel voor jou de overstap te regelen. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd