ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:00
Contact

Zorgverzekering met vergoeding huisarts

Door: - Leestijd: 1 minuut

Een vergoeding voor de huisarts krijg je van iedere zorgverzekering. Een bezoek aan de huisarts is namelijk opgenomen in je basisverzekering. Iedereen kan naar de huisarts en hiervoor betaal je zelf niks. Zorg er wel voor dat je ingeschreven staat bij de praktijk. Dan kunnen de kosten rechtstreeks met je zorgverzekeraar worden afgehandeld. Voor een huisarts hoef je geen aanvullende verzekering af te sluiten. 

Huisarts en eigen risico

Wanneer je een bezoek aan de huisarts brengt gaan de kosten hiervan niet van je eigen risico af. Het minimale eigen risico bedraagt € 385,-. Worden er onderzoeken buiten de huisartsenpraktijk gedaan dan kan hiervoor wel eigen risico gelden. Om ervoor te zorgen dat mensen geen zorg gaan ontlopen is een bezoek aan de huisarts altijd kosteloos. Wordt je doorverwezen naar een andere zorgverlener, bijvoorbeeld het ziekenhuis voor een foto, dan geldt daar wel het eigen risico voor. Deze zorg valt dan niet meer onder de huisarts zelf. 

Besparen op je zorgverzekering

Het is vrij eenvoudig om geld te besparen op je zorgverzekering. Op ZorgKiezer kun je iedere zorgverzekering eenvoudig met elkaar vergelijken op basis van jouw voorkeuren. Wil je alleen een basisverzekering? Geef dit aan in onze zorgvergelijker. Door te vergelijken krijg je snel inzicht in de verschillende prijzen, vergoeding en service van de verschillende zorgverzekeringen. Het is ook aan te raden om opnieuw te vergelijken als je zorgbehoeften anders zijn geworden. Wellicht is je huidige zorgverzekering wel veel te uitgebreid. 

De zorgverzekering vergelijken kan weer vanaf half november. Je hebt dan tot het einde van het jaar de tijd om over te stappen of je huidige zorgverzekering aan te passen. 

Gratis hulp nodig bij vergelijken en afsluiten?

Heb je een vraag over een bepaalde vergoeding of kom je er niet uit? Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00. Er staat een team van overstapcoaches klaar om je vragen te beantwoorden en eventueel voor jou de overstap te regelen. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd