ZorgKiezer

Zorgverzekering met vergoeding hulpmiddelen

Door: - Leestijd: 1 minuut

Vanuit de basisverzekering worden de meeste medische hulpmiddelen vergoed. Dit betekent echter niet dat je de medische hulpmiddelen altijd volledig vergoed krijgt. Steeds meer zorgverzekeraars werken enkel nog samen met postorderbedrijven. Dit betekent dat je als consument steeds vaker je medicijnen en medische hulpmiddelen online moet bestellen. Wil je jouw hulpmiddelen liever gewoon bij een apotheek blijven ophalen? Controleer dan of jouw zorgverzekeraar een contract heeft met de apotheek. Wil je jouw hulpmiddelen overal kunnen ophalen tegen een volledige vergoeding? Dan is een restitutiepolis wellicht een veilige keuze.

Vergoeding uit de basisverzekering

Er zijn drie soorten polissen voor de basisverzekering; de naturapolis, restitutiepolis en de combinatiepolis. De term budgetpolis komt ook voorbij. Dat is echter ook een naturapolis met een beperkte contractering.
Met een naturapolis krijg je jouw hulpmiddelen volledig vergoed bij een gecontracteerde leverancier. Kies je voor een niet-gecontracteerde leverancier, dan krijg je een gedeelte vergoed. In de meeste gevallen is dit 65% tot 75% van de kosten.
In tegenstelling tot de naturapolis, krijg je met een restitutiepolis hulpmiddelen volledig vergoed bij zowel gecontracteerde als bij niet-gecontracteerde leveranciers. Als je in alle gevallen een volledige vergoeding wilt ontvangen dan is een restitutiepolis een veilige optie. Heb je een naturapolis of een naturapolis met een beperkte contractering (budgetpolis)? Controleer dan of jouw zorgverzekeraar een contract heeft met desbetreffende leverancier. Kijk hier voor een overzicht van alle basisverzekeringen.

Sommige hulpmiddelen worden niet meer vergoed door de zorgverzekering en vallen daar nu buiten. Loophulpmiddelen zoals een rollator of krukken, moet je bijvoorbeeld zelf kopen, lenen of huren. 

Vergelijk je zorgverzekering

Je kunt tot en met 31 december overstappen van zorgverzekeraar. Met onze ZorgVergelijker vergelijk je eenvoudig alle zorgverzekeringen en stap je eenvoudig over van zorgverzekeraar. Heb je een vraag over de zorgverzekering of wil je hulp bij het overstappen? Onze zorgcoaches zijn bereikbaar op het telefoonnummer 020 2611 600.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct