ZorgKiezer

Zorgverzekering met vergoeding kinderopvang

Door: - Leestijd: 1 minuut

Er zijn zorgverzekeringen die een vergoeding hebben voor kinderopvang wanneer jij zelf opgenomen moet worden in het ziekenhuis. Wanneer je een ziekenhuisopname hebt, is het soms moeilijk om voor opvang te zorgen. Kinderopvang krijg je niet vergoed vanuit je basisverzekering. Je zult hiervoor een aanvullende zorgverzekering moeten afsluiten. Niet elke aanvullende zorgverzekering biedt een vergoeding voor kinderopvang. Daarnaast zitten er vaak voorwaarden aan verbonden zoals een maximum bedrag per dag of per jaar.

Het aantal zorgverzekeraars met een aanvullende verzekering voor kinderopvang bij ziekenhuisopname is beperkt. De vergoeding en de voorwaarden verschillen ook per zorgverzekeraar. Verwacht je deze aanvullende dekking nodig te hebben, bekijk dan goed of de kosten voor de zorgverzekering opwegen tegen de baten. De zorgverzekering vergoedt bijvoorbeeld alleen uren waarvoor normaal niet al opvang is geregeld, denk aan avonden of nachten en ze vergoeden alleen tot een bepaalde leeftijd. De zorgverzekeraar zorgt zelf niet voor de opvang, dat moet je zelf doen. Zorg ervoor dat de kinderopvang of de gastouder voldoet aan de voorwaarden voor vergoeding. Het is raadzaam om je goed te laten informeren over de eisen die worden gesteld aan kinderopvang bij ziekenhuisopname, voordat je een zorgverzekering hiervoor afsluit.

Besparen op je zorgverzekering

Via ZorgKiezer is het vrij eenvoudig om geld te besparen op je zorgverzekering. Door online je wensen in te vullen, krijg je direct een overzicht van de resultaten die daarbij passen. Je ken dan de zorgverzekering vergelijken op prijs, kwaliteit, beoordeling of duurzaamheid. Je sluit eenvoudig online de nieuwe zorgverzekering af. Je oude zorgverzekering wordt door de nieuwe zorgverzekeraars stopgezet. Als je via ZorgKiezer overstapt, kan je vaan ook nog gebruik maken van korting. 

Gratis hulp nodig bij vergelijken en afsluiten?

Heb je een vraag over bepaalde vergoedingen of een ziektekostenverzekering? Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00. Onze zorgspecialisten staan klaar om je vragen te beantwoorden en eventueel voor jou de overstap te regelen. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd