Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Hoe vind je de beste aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen?

Ongeveer 25% van de Nederlanders maakt gebruik van alternatieve geneeswijzen. Dit omvat verschillende soorten therapieën en behandelingen die buiten de reguliere medische geneeskunde vallen.

Het kiezen van de juiste aanvullende verzekering is niet altijd eenvoudig. Op deze pagina vind je handige tips over waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste aanvullende zorgverzekering voor alternatieve geneeswijzen in 2024.

Kies voor de hoogste vergoeding

De vergoeding voor alternatieve geneeswijzen wisselt per verzekeraar. Daarom is het verstandig om zorgverzekeringen te vergelijken. Soms wordt namelijk een vast bedrag of percentage vergoed, soms wordt de behandeling volledig vergoed. In veel gevallen zul je moeten voldoen aan bepaalde criteria om in aanmerking te komen voor vergoeding. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de behandeling moet worden uitgevoerd door een therapeut die is aangesloten bij een erkende beroepsorganisatie.

ZorgKiezer heeft in de onderstaande tabel de vijf aanvullende verzekeringen met de hoogste vergoedingen op een rijtje gezet. Dit is de totale jaarlijkse vergoeding voor alle alternatieve geneeswijzen waar je volgend jaar naar toe gaat.  Wanneer je verwacht vaak gebruik te maken van alternatieve geneeswijzen, is het handig om een aanvullende verzekering te kiezen die zoveel mogelijk in het jaar vergoedt. Wanneer je door je vergoeding heen bent, moet je de volledige rekening zelf betalen.

Zorgverzekeraar

Polis

Premie

Vergoeding

VvAA

Excellent

€ 144,78

€ 1.500 

ONVZ Vrije Keuze

Top Fit

€ 74,40

€ 1000

VvAA

Top

€ 70,40

€ 1000

Zilveren Kruis

Aanvullend 4 Sterren

€ 59,50

€ 650

De Christelijke Zorgverzekeraar

Extra Large Polis

€ 77,50

€ 600

 

Naast de hoogste jaarlijkse vergoeding is het ook goed om te kijken naar de hoogste dagvergoeding. Zo krijg je maar een deel van je behandeling vergoedt. Wanneer je een hoge jaarlijkse vergoeding hebt, maar de dagvergoeding laag is, kan het voordeliger zijn om een andere aanvullende verzekering (met hogere dagvergoeding) af te sluiten. Kijk daarom goed naar je eigen situatie.

Let goed op de dagvergoeding

Vaak hanteren zorgverzekeraars bij vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen een maximaal bedrag per dag. Indien de kosten van jouw afspraak hoger uitvallen, dien je het verschil zelf te betalen.

De onderstaande verzekeraars hebben de hoogste vergoeding per dag:

Zorgverzekeraar

Polis

Premie

Dagvergoeding

VvAA

Excellent

€ 144,78

€ 75 per dag (max € 1.500)

ONVZ Vrije Keuze

Top Fit

€ 74,40

€ 65 per dag (max € 1.000)

VvAA

Top

€ 70,40

€ 65 per dag (max € 1000)

ONVZ Vrije Keuze

Optifit

€ 77,50

€ 50 per dag (max € 550)

Nationale Nederlanden

Compleet

€ 46,95

€ 50 per dag (max € 500)

Kies de beste prijs-kwaliteit verhouding

Bij veel aanvullende verzekeringen die alternatieve geneeswijzen dekken, zijn de totale kosten van het pakket vaak hoger dan de vergoeding die je ontvangt. Kijk goed naar wat je daadwerkelijk vergoed krijgt en maak een inschatting van de kosten die je verwacht te maken op het gebied van alternatieve geneeswijzen.

ZorgKiezer heeft in de onderstaande tabel de 4 basisverzekeringen met aanvullende verzekeringen met de beste prijs-kwaliteit verhouding op een rijtje gezet. Hieronder zie je de totale prijs:

Zorgverzekeraar

Polis

Premie per maand

Vergoeding

CZ

50+

€ 161,65

€ 350

United Consumers

ZorgZeker 2 (incl. Tand Ongevallen)

€ 165,45 (met korting Zorgkiezer)

€ 250

Zorg en Zekerheid

AV Basis

€ 163,15 (met korting Zorgkiezer)

€ 250

OHRA

Extra Aanvullend

€ 171,99 (Met korting via Zorgkiezer)

€ 350

Controleer de voorwaarden

Er zijn veel verschillende soorten geneeswijzen, onder andere: acupunctuur, homeopathie, chiropractie, kruidengeneeskunde, reflexologie en aromatherapie

Helaas wordt niet elke behandeling automatisch vergoedt door elke zorgverzekeraar. De vergoedingen hangen af van de specifieke voorwaarden van de verzekeraar.

Dit zijn een aantal voorwaarden die altijd  van toepassing zijn:

  • Je moet beschikken over een aanvullende zorgverzekering die dekking biedt voor alternatieve en complementaire geneeswijzen of beweegzorg.
  • De therapeut of behandelaar moet aangesloten zijn bij een beroepsvereniging of organisatie die erkend wordt door de zorgverzekeraar.
  • De factuur voor de behandeling moet aan specifieke voorwaarden voldoen, waaronder AGB-codes, NAW-gegevens, en andere relevante informatie.

Daarnaast zijn er situatieafhankelijke voorwaarden die in sommige gevallen van toepassing kunnen zijn:

  • De behandelaar moet vermeld staan in de zorgzoeker, zorggids, of zorgwijzer van de betreffende zorgverzekeraar.
  • De behandelaar dient medische- of psychosociale basiskennis te hebben.

Het is belangrijk om de specifieke voorwaarden zorgvuldig door te nemen, deze variëren per zorgverzekeraar.

Aanvullende zorgverzekeringen vergelijken

Wil je een aanvullende verzekering vergelijken voor 2024? Dan is het in de zorgvergelijker van ZorgKiezer mogelijk om fysiotherapie mee te nemen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Geef daarbij aan hoeveel behandelingen er nodig zijn.

Door zorgverzekeringen te vergelijken zie je snel wat de zorgpremies van de verschillende zorgverzekeraars zijn. Sluit gemakkelijk een zorgverzekering af en profiteer van een lagere zorgpremie. Wil je hier hulp bij? Dan kun je ons gratis bereiken op telefoonnummer 020 2611 600. Ons team van zorgspecialisten staat klaar om je te helpen.

Laatste update op 27 november 2023 – 16:58 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344