Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Hoeveel zorgtoeslag ontvang je in 2024?

In 2024 daalt de maximale zorgtoeslag fors van € 154 naar € 123. Dit heeft de belastingdienst recentelijk bekend gemaakt. Het komende jaar zullen mensen die afhankelijk zijn van de zorgtoeslag meer kosten gaan maken door de verhoogde premies en de gedaalde zorgtoeslag. In dit artikel vind je alle belangrijke informatie rondom de zorgtoeslag.

Hoeveel zorgtoeslag krijg je in 2024?

In 2024 is de maximale zorgtoeslag voor alleenstaanden € 123,- en voor gezinnen € 236,-. In de onderstaande grafiek kun je precies zien hoeveel zorgtoeslag elk inkomen ontvangt.

Waarom daalt de zorgtoeslag?

De aanzienlijke daling van de zorgtoeslag heeft onder andere te maken met de tijdelijke stijging in 2023. De zorgtoeslag is toen verhoogd naar een maximum van € 154,-. De voornaamste reden voor deze verhoging was de stijging van de energierekeningen en om koopkrachtsteun te bieden. Deze verhoging vervalt dus in 2024

Heb ik recht op zorgtoeslag?

Je hebt recht op zorgtoeslag in Nederland als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden hebben te maken met je zorgverzekering, inkomen, vermogen, leeftijd en woonsituatie. Hier zijn de belangrijkste criteria om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag:

1. Zorgverzekering: Je moet een Nederlandse zorgverzekering hebben afgesloten. Wanneer je niet bent verzekerd of een buitenlandse verzekering hebt, kom je meestal niet in aanmerking voor zorgtoeslag.

2. Inkomen: Je inkomen bepaalt mede of je recht hebt op zorgtoeslag en hoeveel je ontvangt. Er geldt namelijk een inkomensgrens: hoe lager je inkomen, hoe hoger de zorgtoeslag kan zijn. Het exacte bedrag van de inkomensgrens is in 2024 voor alleenstaanden € 37.496 en voor gezinnen € 47.368.

3. Vermogen: Naast het inkomen wordt er ook gekeken naar je vermogen. Er zijn grenzen aan het vermogen dat je mag hebben om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag. Deze vermogensgrenzen variëren afhankelijk van je leeftijd en woonsituatie.

4. Leeftijd: Je moet 18 jaar of ouder zijn om zorgtoeslag aan te vragen.

Wanneer wordt de zorgtoeslag uitbetaald?

Meestal ontvang je jouw zorgtoeslag op de 20e dag van de maand op jouw bankrekening. Dit bedrag wordt gestort door de Belastingdienst. Als de 20e toevallig op een zaterdag of zondag valt, wordt de toeslag de eerstvolgende werkdag overgemaakt, dus uiterlijk op de 21e of 22e dag van de maand.

Zorgverzekering vergelijken

Wil je weten welke zorgverzekering het beste bij jouw budget past? Start dan direct met zorgverzekering vergelijken. Op basis van premies, dekkingen, polisvoorwaarden en jouw zorgbehoeftes wordt er een lijst getoond van de zorgverzekeringen die het beste bij je passen.

Heb je hulp nodig bij het vergelijken? Dan kun je gratis contact met ons opnemen via het telefoonnummer 020 2611 600. Er staat een team van zorgspecialisten voor je klaar. Zij helpen je verder met alle vragen.

Laatste update op 29 november 2023 – 16:20 door Fabian Clemens.

Reacties op “Hoeveel zorgtoeslag ontvang je in 2024?

  1. Zorgentoesag is maar 123 euro word alles nog 3 maal extra duurder ik vind dat de zorgtoeslag 150 kan worden en de kindgebondenbuged 500 kan zijn. . Volgend jaar word nog erger in 2024 met de prijzen in de winkel 500 euro permAAND HOUDEN OVER LEEF JE NIET MEE

    1. Dat is ook de bedoeling we moetten er onder door gaan op deze manier lukt het ze nog ook en jammer WEER ACSEPTEREN WE HET MET ZE ALLEN

  2. Hoe kan het zijn dat een gescheiden vader met 2 kinderen en co-ouderschap wordt aangemerkt als een alleenstaande?

  3. Schaf in hemelsnaam deze frauderende zorgsysteem af en breng onze oude vertrouwde Ziekenfonds terug!!!!

    Stop met deze nonsens, tis vermoeiend. Vertrouwen heb ik allang niet meer in de overheid. Het enige wat ik zie zijn de mededelingen hoe duur alles gaat worden. NL moet zich kapot schamen om eigen mensen de armoede in te jagen. Als ik naar andere landen kijk zijn die kosten juist niet zo hoog. NL wordt behoorlijk uitgelachen. Shame!!!

      1. Nou, ziekenfonds vond ik ook niet alles. Ziekenfonds werd vaak gediscrimineerd tov particulier. Dan deed men een behandeling niet omdat je ziekenfonds was.

        1. Nu doen ze ook genoeg behandelingen niet…en van het geld dat je dan over houdt, kan die enkeling meestal zelf zijn/haar behandeling onderhand wel betalen die men niet wil doen. Of crowdfunding als het ernstig is. Mensen zijn vaak echt wel bereid elkaar te helpen als ze niet volledig uitgeknepen worden door de overheid

  4. Helemaal mee eens met Lisette ik propageer al een poos voor de ons zo vertrouwde ZIEKENFONDS ! Dus nwe regering Invoeren die hap!!

  5. Ze kunnen beter een ziekenfonds aanschaffen dan die hele rompslomp van een zorgtoeslag geef mij maar het ziekenfonds terug .

  6. Mensen worden ziek van al die regelbrei.Iedereen moet gratis zorg kunnen krijgen als er geld is voor oorlog , dan zeker voor zorg.Arnp

    1. Helemaal mee eens arno
      Als er geld is voor de oorlog dan zeker voor de zorg.
      Ik ben het spugzat om elke keer de dupe te zijn van al dat uitwringen van de overheid.
      Chronisch zieke zijn elke keer de klos ze hebben niet gevraagd om ziek te zijn, maar worden keer op keer gestraft.
      Mensen in de bijstand trekken het niet meer
      En nu zelfs een groep werkende die dit niet meer trekt
      Waar gaat het heen

      En dan maar gek vinden waarom mensen psychisch doordraaien.
      Er zijn nog nooit in al die jaren zoveel mensen thuis met een burnout of andere psychische klachten. En dat alleen door de leuke ideeën van de overheid.
      Ze horen er voor ons te zijn en niet ons kapot te maken. Zonder de bevolking zaten zij daar niet.

    2. Inderdaad, oorlog wordt volop gefinancierd door de regering, ze laten miljarden vlíegen naar waar het volk ze niet eens wíl, maar goedkope zorg is te veel? Ben ook niet voor helemaal gratis zorg overigens. Vind wel dat er met al die mogelijkheden en behandelingen tegenwoordig een drempel moet zijn. Ook die worden uiteindelijk door iedereen betaald wat onszelf de nek om draait. Dus alleen de zorg die noodzakelijk is of wegens ziekte/aandoeningen/handicaps etc gratis. Alle overige zorg gewoon zelf voor betalen, kijken hoe goedkoop het dán ineens kan!! We worden overal mee bedonderd en dat blijft als iedereen in die onzin mee blijft gaan 😉

  7. De nederlandse zorg verzekering is al maar word een steeds grotere zooi en daar hoef je zelf geen je zelf geen deskundige voor te zijn. Luister en kijk goed om je heen dan weet je genoeg.

  8. In plaats van de subsidies voor medische diensten en andere vitale zaken van het volk te verminderen, moet u, Nederlandse overheid,de corruptie van kapitaalmonopolies, van belastingontduiking en valse belastingaftrek stoppen… De Nederlandse regering, overgeleverd aan het Amerikaanse imperialistische beleid, in plaats van miljarden euro’s van belastingen van het Nederlandse volk, betaal voor de neonazi-criminelen die Oekraïne regeren en de zeer corrupte regering van Oekraïne en de anti-menselijke doelstellingen en het beleid van de agressieve NAVO-oorlogsmachine, betaal voor het Nederlandse volk dat steeds armer wordt dag na dag (terwijl de rijken rijker worden) is dit niet de regering van het Nederlandse volk, maar wordt de regering geregeerd door het corrupte 1%-kapitalisme, waarin echte democratie, de heerschappij van het volk over het volk, gebeurt? ???!!!

    1. Ga toch weg, Rusland aanhanger! Wat houdt u tegen om een enkeltje Moskou te boeken? Kunt u gelijk gerecruteerd worden voor het Putin-leger.

      1. Ga eerst eens wat lezen en vergroot uw politieke kennis. Het Amerikaanse imperialisme en zijn partners hebben honderden keren meer misdaden begaan dan Rusland en Poetin. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Amerika meer dan zestig landen vernietigd en miljoenen mensen gedood. Het topje van de belangrijkste piramide van misdaden, oorlog en vernietiging, ontheemding van miljoenen mensen, creatie en kweek van terrorisme, terroristen en dictatoriale regimes over de hele wereld is het VS-imperialisme geweest, en zijn Europese partners die dit als volgt hebben gevolgd. een dienaar, en vandaag zetten ze dit voort, meer dan ooit tevoren, vandaag brengen ze de menselijke wereld naar de barbarij en brengen ze de wereld naar de afgrond van vernietiging, nadat deze strijd tegen het imperialisme niet in Moskou plaatsvindt, maar in het hart van het imperialisme zelf, waar het bevel over de criminele, terroristische oorlogsmachine van de NAVO in hun handen is, waarom zouden Nederlanders moeten betalen voor de oorlogsmachine van de NAVO???!!! De NAVO, wiens voornaamste taak het is de belangen van het militair-industriële complex van het Amerikaanse imperialisme te beschermen, en om deze reden elke dag in een deel van de wereld oorlog veroorzaakt in het proces van imperialistisch agressief beleid, dat in handen is van de Amerikaanse regering en congres, waarom zou het Nederlandse volk met zijn armoede het moeten betalen???!!!

  9. Waarom zorgtoeslag en huursubsidie als mensen in een nieuwe auto rijden van €26000 die hebben volgens mij geen subsidie nodig

    1. Das idd een reele vraag hier dat snap ik ook niet Een alleenstaande moeder die alle eindjes aan elkaar knoopt meer is gaan werken omdat ze het anders niet redt wordt weer gekort op de toeslagen heb niet eens geld om mijn oude autootje te laten maken Werken loont niet meer heb ik het idee

  10. Bovendien, u die zo veel van de neonazi’s in Oekraïne houdt, u bent een voorstander van de oorlogsmachine en agressief tegenover de NAVO, u bent het die naar Oekraïne zou moeten reizen en de wapens zou moeten opnemen tegen Poetin en het Russische leger naast en begeleid met de Oekraïense neonazi’s (uw vrienden), en uw ticket- en reiskosten zijn ook gratis, net zoals honderden door de NAVO ingehuurde huurlingen uit verschillende delen van de wereld, vooral Amerika en Europa, naar Oekraïne zijn gegaan, of zijn vermoord of ze zijn gevlucht, wat iemand als u niet durft te doen, waarom betalen de Nederlanders met hun eigen armoede ervoor zodat miljarden en miljarden euro’s aan winst en kapitaalaccumulatie in de zakken van corrupte kapitalisten en criminele wapenmonopolies terechtkomen? ??!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344