Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Ook Zorg en Zekerheid zorgpremie stijgt met meer dan 10 euro

Waar Zorg en Zekerheid de goedkoopste basisverzekering vorig jaar nog heeft kunnen verlagen, verhoogt de zorgverzekering in 2023 alle premies. Zo stijgt de zorgpremie voor de naturapolis (Zorg Zeker Polis) met 7,78%.

Zorg en Zekerheid is een zorgverzekeraar die opereert vanuit een Leidse thuisbasis. Niet gek dus, dat het merendeel van de verzekerden in Zuid-Holland wonen. In de markt van zorgaanbieders heeft Zorg en Zekerheid een marktaandeel van 3,1%. Een relatief kleine verzekering dus, maar wel een die een enorme groei heeft doorgemaakt in 2022 – een groei van maar liefst 12,5%.

Premieoverzicht Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid heeft drie basisverzekeringen en maar liefst negen aanvullende verzekeringen. Welke aanvullende verzekeringen je kunt combineren met welke basisverzekering kun je op de website van Zorg en Zekerheid vinden. De prijzen van alle verzekeringen hebben wij bij ZorgKiezer voor je op een rijtje gezet:

Basisverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

Zorg Gemak Polis 

€ 116,85

€ 130,65

11,81 %

€ 13,80

Zorg Zeker Polis (naturapolis)

€ 129,85

€ 139,95

7,78 %

€ 10,10

Zorg Vrij Polis 

€ 137,35

€ 147,45

7,35 %

€ 10,10



Aanvullende zorgverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

AV Basis

€ 13,50

X

X

X

AV Sure

€ 19,95

X

X

X

AV Standaard

€ 21,25

X

X

X

AV GeZZin Compact

€ 29,00

X

X

X

AV Top

€ 45,25

X

X

X

AV Gezzin

€ 56,50

X

X

X

AV Plus

€ 49,95

X

X

X



Tandartsverzekering

Zorgpolis

2022

2023

Verschil in %

Verschil in €

-

X

X

X

X

-

X

X

X

X

-

X

X

X

X

Voor- en nadelen Zorg en Zekerheid

– Bij de aanvullende verzekeringen van Zorg en Zekerheid heb je de mogelijkheid je tandartsverzekering hierin mee te nemen en hoef je geen aparte tandartsverzekering af te sluiten.
– De tandartsvergoedingen kun je delen met je partner. Alle vergoedingen die jij niet gebruikt, kan je partner overnemen.
– Omdat Zorg en Zekerheid een regionale verzekeraar is, kunnen verzekerden uit de regio van extra voordeel genieten. Zo kun je de meest voordelige aanvullende verzekering afsluiten als je in de regio woont: de AV-Gemak Regio. 
– Heb je een lager inkomen dan gemiddeld? Zorg en Zekerheid heeft een speciale polis voor mensen die het financieel wat minder breed hebben.
– In sommige gevallen kun je bij Zorg en Zekerheid gebruikmaken van collectiviteitskorting. Of dat voor jou ook geldt kun je vinden op de website, waar je alleen jouw werkgever, onderwijsinstelling of vereniging hoeft in te vullen.
– De collectiviteitskorting die Zorg en Zekerheid voorheen altijd op de basisverzekering gaf, is vanaf 2023 landelijk afgeschaft. Collectiviteitskorting op aanvullende verzekeringen kunnen verzekeraars nog wel geven.


Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor Zorg en Zekerheid een belangrijk onderwerp. Op praktisch gebied doet de verzekeraar veel aan zorg voor het klimaat. Denk hierbij aan zonnepanelen op het bedrijfspand, het verminderen van papiergebruik en het stimuleren van duurzamere vervoersmiddelen. Op groter niveau scoort Zorg en Zekerheid echter nog niet hoog genoeg als het gaat om het beleggingsbeleid. Met een gemiddelde score van 44% zijn er nog veel verbeterpunten. Welke verbeterpunten dit zijn, en op welke punten Zorg en Zekerheid wél goed scoort vind je in de Eerlijke Verzekeringswijzer.


Preventie en digitale zorg (e-health)


Zorg en Zekerheid heeft in haar aanvullende verzekeringen enkele vergoedingen voor preventieve cursussen meegenomen. Het gaat hier om cursussen over afvallen bij overgewicht, een EHBO-cursus, zelfmanagement of cursussen om meer te bewegen. Veel van deze cursussen worden ook online aangeboden.

Ontwikkeling zorgpremie de afgelopen jaren

De experts van ZorgKiezer hebben gekeken naar de ontwikkeling van de zorgpremies in de afgelopen jaren. In het geval van Zorg en Zekerheid hebben wij de premie van de basisverzekering Zorg Zeker Polis geanalyseerd. Het levert een interessante grafiek op, die je hieronder kunt zien. In de eerste jaren heeft de premie geschommeld van stijging naar daling. Recentelijk, in 2020, vond er na een enorme stijging nog een daling in premie plaats. Helaas heeft de stijgende lijn weer de overhand genomen, want ook in 2023 stijgt de premie. 

 


Zorgverzekering Zorg en Zekerheid vergelijken met anderen

Op uiterlijk 12 november 2023 maken alle zorgverzekeraars hun premie bekend. Op ZorgKiezer.nl houden wij je op de hoogte over de veranderingen.

Via ZorgKiezer kun je in 2022 nog kosteloos en snel overstappen op een zorgverzekering van Zorg en Zekerheid. Ook kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. Liever eerst vergelijken? Selecteer in onze vergelijker een zorgverzekeraar en bekijk waarin de zorgverzekeraars van elkaar verschillen. Bij ZorgKiezer helpen we je graag bij het vinden van een geschikte zorgverzekering 2023; ons team van zorgexperts staat altijd voor je klaar.

Bronnen
Zorg en Zekerheid
Zorgthermometer Vektis
Eerlijkegeldwijzer.nl (2022)
Rijksoverheid
VBDO (2020)

 

Laatste update op 12 november 2022 – 23:47 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344