Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Mijn premie is dubbel afgeschreven. Wat nu?

Is jouw premie voor je zorgverzekering dubbel afgeschreven? Wanneer je bent overgestapt van zorgverzekering, kan het zijn dat je oude zorgverzekeraar nog premie heeft afgeschreven voor de maand januari. Zorgverzekeraars hebben het tijdens de overstapperiode ontzettend druk en daarom kan het zijn dat je opzegging nog niet is verwerkt door je oude zorgverzekeraar. Het is niet zo dat je dubbel bent verzekerd. 

Zorgverzekering overstappen 2014

Wat nu?

Wanneer je eind december bent overgestapt, is de kans groot dat er dubbel premie bij je afgeschreven is. Dit is niet fijn, maar gelukkig niets om je zorgen over te maken. De afgeschreven  premie van je oude zorgverzekering wordt automatisch teruggestort wanneer zij jouw opzegging verwerkt hebben in hun systeem. Je krijgt dan ook een bericht dat je oude zorgverzekering is opgezegd. Het is niet nodig om contact op te nemen met je oude zorgverzekeraar. Zij krijgen vanzelf bericht van de nieuwe zorgverzekeraar om jouw oude zorgverzekering te beëindigen.

Premie terug laten storten

Je premie wordt vanzelf teruggestort. Wil je daar niet op wachten dan kun je het bedrag dat je oude zorgverzekering heeft afgeschreven, terug laten storten door je bank. Je moet er dan wel zeker van zijn dat je geaccepteerd bent bij je nieuwe zorgverzekeraar, anders zou je misschien onverzekerd kunnen zijn. Het terug laten storten van een automatische incasso noem je storneren. Controleer eerst of ze het niet al hebben teruggestort, want anders heb je onterecht je automatische incasso laten terugstorten en krijg je daar een betalingsherinnering van.

Neem ook eens een kijkje bij andere veel gestelde vragen over overstappen van zorgverzekering

Laatste update op 29 december 2022 – 15:46 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2024 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344