Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Flinke premiestijging in 2024 voor Salland

Zorgpremie Salland 2024

De premie van Salland Zorgverzekeraar stijgt in 2024 met €11 ten opzichte van 2023. Dit gaat om een stijging van 8,15%. Zoals de naam al zegt is zorgverzekeraar Salland vooral populair bij inwoners van de regio Salland in Overijssel. De verzekeraar weet goed wat er speelt in deze regio. Lees op deze pagina welke zorgverzekeringen Salland biedt en welke ontwikkelingen er spelen.

Handig om te weten over Salland

De wortels van zorgverzekeraar Salland liggen in het gelijknamige gebied van Overijssel. Gemeenten in Salland zijn onder meer Deventer, Ommen, Dalfsen, Raalte en Hardenberg. Inmiddels is Salland in heel Nederland actief. De verzekeraar is erg bekend met de eigen regio, wat voor verzekerden uit de omgeving als prettig wordt ervaren. Salland heette zeer recent nog Eno, maar is in fases overgegaan naar de naam Salland Zorgverzekeraar.

Premieoverzicht Salland

Qua basisverzekering houdt zorgverzekeraar Salland het simpel: bij deze verzekeraar is dit één naturapolis. Deze kun je naar eigen voorkeur combineren met één van de vier aanvullende verzekeringen en één van de drie tandartsverzekeringen.

Ontwikkelingen van de premies van Salland in de afgelopen jaren

Bij de grafiek van Salland Zorgverzekeraar valt op dat deze zorgverzekeraar lange periodes stabiel blijft. Sommige jaren daalt de premie van Salland zelfs aanzienlijk, zoals in 2017-2018. In 2017 bedroeg de premie €112,95. In 2018 daalde de premie naar €101,50. Dit is een daling van maar liefst 10,13%. Andere jaren zien we forse stijgingen, zoals in 2023. In 2023 steeg de premie van Salland met 11,6% ten opzichte van 2022. In 2024 stijgt de premie opnieuw. Bekijk hieronder het overzicht.

Informatie over de basiszorgverzekering van Salland

Hieronder zie je snel welke basiszorgverzekering je kunt afsluiten bij Salland Zorgverzekeraar. Iedereen sluit dezelfde zorgverzekering af bij Salland: een basiszorgverzekering met een naturapolis.

Salland

Basisverzekering

Premie

€145,90

Type polis

Naturapolis

Vergoeding zorgaanbieder met contract

100%

 

Je combineert de basiszorgverzekering met één aanvullende verzekering naar keuze en indien je wilt, één tandartsenverzekering. Het eigen risico bij Salland is €385. Je kunt dit verhogen om een lagere premie te betalen: het vrijwillig eigen risico.

Salland: overzicht van aanvullende verzekeringen

Je kunt bij Salland kiezen uit 4 aanvullende verzekeringen en 3 tandartsenverzekeringen. Je kunt deze verzekeringen naar eigen inzicht combineren met je basisverzekering. Je kiest dus één basiszorgverzekering, één aanvullende verzekering en één tandartsverzekering. Zo kun je een verzekering afsluiten die goed past bij jouw behoeften.

Aanvullend start

Aanvullend Extra

Aanvullend Plus

Aanvullend Top

Premie

€ 5,85

€ 10,50

€ 25

€ 47,95

Vergoedingen

  6 fysio behandelingen, anticonceptie, spoedeisende zorg buitenland

9 fysio behandelingen, anticonceptie, spoedeisende zorg buitenland

15 behandelingen fysio, anticonceptie, 60% kraamzorg, brillen en lenzen, spoedeisende zorg buitenland.

25 behandelingen fysio, anticonceptie, alternatieve zorg, lactatiedeskundige,

brillen, zorg buitenland

 

Let op, in deze overzichten staan niet alle vergoedingen. Deze kun je vinden in het vergoedingenoverzicht van Salland.

Tandartsverzekeringen

Tand Extra

Tand Plus

Tand Top

Premie

€ 15,50

€ 25,50

€ 49,95

Vergoedingen

Consulten: 100%, overig: maximaal 75% tot €250 per jaar

Consulten: 100%, overig: maximaal 75% tot  € 500 per jaar

Consulten: 100%, overig: maximaal 75% tot € 1000 per jaar

Als je verwacht veel tandzorg nodig te hebben, kun je bij Salland de basisverzekering en een aanvullende budget verzekering bijvoorbeeld combineren met een uitgebreide tandartsverzekering.

Wat zijn de voor– en nadelen van Salland?

Elke verzekeraar heeft sterke en minder sterke punten. Dit zijn de voordelen van Salland Zorgverzekeraar:

  • Salland is erg bekend met zorg in regio Overijssel
  • Zorgadvies voor iedereen die hulp nodig heeft met het vinden van de juiste zorg
  • Goede klantenservice die je op meerdere manieren kunt bereiken.

Ondanks de goede contracten met zorgverleners in Nederland, blijft Salland Zorgverzekeraar vooral georiënteerd op de regio Salland. Daarom is Salland voor mensen uit andere delen van Nederland wellicht niet de meest logische keuze. Daarnaast is de naturapolis als enige optie zowel een voor – als een nadeel. De premie is natuurlijk lager, maar niet iedereen is gerust als ongecontracteerde zorg niet volledig vergoed wordt.

Salland vergelijken met andere zorgverzekeraars

Op 12 november is het zover: dan zijn alle nieuwe premies bekend voor de zorgverzekering 2024! Past Salland Zorgverzekeraar bij jouw wensen? Gebruik onze zorgvergelijker om Salland met andere zorgverzekeraars te vergelijken. Je krijgt direct overzicht. Twijfel je over de beste keuze? Neem dan contact op met onze zorgexperts. Zij helpen je graag!

Laatste update op 9 november 2023 – 10:47 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344