Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Flinke stijging zorgpremie VGZbewuzt in 2024

VGZ bewuzt zorgpremie 2024

VGZBewuzt ontkomt in 2024 niet aan het verhogen van de premie. De premie in 2024 komt uit op €138.95. Dit is een verhoging ten opzichte van 2023. Bewuzt is een label van zorgverzekeraar VGZ. Bewuzt staat voor een goede verzekering tegen een laag tarief. Hoe heeft VG Bewuzt zich de laatste jaren ontwikkeld en wat kun je van deze verzekeraar verwachten? Lees het in dit artikel.

Handig om te weten over VGZBewuzt

VGZBewuzt valt onder het concern VGZ. Deze verzekeraar is erg prettig als je op je budget wilt letten, maar toch enige keuze wilt in je dekkingen. Een voordeel van verzekeraar Bewuzt is bovendien dat je de klantenservice ook kunt bellen. Dit is niet bij alle budget verzekeringen mogelijk. Bewuzt staat voor ‘Geen poespas, wél goed verzekerd’ en maakt dit alvast waar met een overzichtelijke website en handig aanbod.

Overzicht premie en eigen risico van VGZBewuzt

Het aanbod van Bewuzt is overzichtelijk. De basiszorgverzekering die je afsluit is een naturapolis voor een lage premie. Daarnaast kun je kiezen uit één van de drie aanvullende pakketten. In de meest uitgebreide aanvullende verzekering zit ook een tandartsverzekering. Het is ook mogelijk om bij Bewuzt je eigen risico te verhogen. Bovenop de €385 komt dan een vrijwillig eigen risico van maximaal €500. Je kunt kiezen uit vijf bedragen om het eigen risico te verhogen. Hoe hoger je vrijwillig eigen risico, hoe minder premie je betaalt voor de basiszorgverzekering.

Ontwikkeling van de premie van VGZBewuzt

VGZBewuzt is al jarenlang één van de goedkoopste zorgverzekeraars. In 2015 zie je bijvoorbeeld dat de premie voor de basisverzekering slechts €85 bedraagt. Toch heeft ook VGZBewuzt door de jaren heen vaak de premie moeten verhogen. De meest opvallende stijging zien we in 2023 ten opzichte van 2022. Waar in 2022 de premie nog €114,90 is, is de premie in 2023 €127,45. Dit komt neer op een stijging van 10,9%.

 

De basisverzekering van VGZBewuzt

VGZBewuzt biedt de volgende basisverzekering aan:

VGZ

VGZBewuztBasis

Premie

€ 138,95

Soort Polis

Naturapolis

Vergoeding gecontracteerde zorg

100%

Vergoeding ongecontracteerde zorg.

60%

De aanvullende verzekeringen van VGZBewuzt

Bij Bewuzt kun je kiezen uit drie aanvullende verzekeringen. Je kiest één aanvullend pakket om te combineren met je basiszorgverzekering.

Aanvullende verzekeringen

  Bewuzt Actief

  Bewuzt Fit

  Bewuzt Gezond

Premie

€ 2,50

€ 5,25

€ 18,25

Vergoedingen Nederland

  Tandongevallen tot € 10.000

Tandongevallen tot € 10.000

4 fysio behandelingen,

 €75 preventiebudget

Tandongevallen tot € 10.000

6 fysio behandelingen,

 €75 preventiebudget

Tandarts: 75% tot €250

Vergoedingen buitenland

Spoedeisende zorg + vervoer naar Nederland

Spoedeisende zorg + vervoer naar Nederland

Spoedeisende zorg + vervoer naar Nederland

Let op, niet alle vergoedingen staan in onze overzichten. De complete lijst met vergoedingen kun je vinden in het  vergoedingenoverzicht van VGZBewuzt .

Wat zijn de voor – en nadelen van VGZBewuzt?

Elke zorgverzekeraar heeft zo zijn voor – en nadelen. Hier bespreken we kort de sterke en minder sterke punten van VGZBewuzt:

  • Naturapolis met een zeer lage premie
  • Overzichtelijk aanbod
  • Elke aanvullende bundel is inclusief gratis tandongevallenverzekering van € 10.000.
  • Goedkope aanvullende verzekeringen met werelddekking en tandzorg
  • Bewuzt is een online verzekeraar bij wie telefonisch contact mogelijk is.
  • Je kunt eenvoudig een vrijwillig eigen risico instellen en kiezen tussen vijf verschillende bedragen.

Een nadeel van VGZBewuzt is dat dit label minder goed past bij doelgroepen die meer (tand) zorg nodig hebben.

Past VGZBewuzt bij jou? Kom erachter met onze zorgvergelijker.

Op 12 november zijn alle premies bekend voor de zorgverzekering 2024. Met onze zorgvergelijker vergelijk je VGZBewuzt snel met andere zorgverzekeraars. Twijfel je nog? Onze zorgexperts geven je graag advies

Laatste update op 12 november 2023 – 23:58 door Fabian Clemens.

Reacties op “Flinke stijging zorgpremie VGZbewuzt in 2024

  1. VGZbewuzt was een goede verzekeraar gezien de premie maar de laatste jaren gaan ze eenenorme inhaalslag maken. VGZ gaat €5 omhoog maar Bewuzt €11. Waar komt dat verschil ineens vandaan.

  2. Een bizarre premie verhoging! Ze pakken ook nog een stuk van je korting op eigen risico af. Totale premie verhoging bij maximaal eigen risico van 885,00 euro is 15,50 euro per maand! Samen met mijn vrouw 35,00 euro per maand premieverhoging. Dat is gewoon 420,00 euro per jaar meer dan in 2023. Op zoek naar een nieuwe zorgverzekering!

  3. Bij alle relatief goedkope ‘ziektekostenverzekeringen’ steeds hetzelfde verhaal: premiestijgingen van vaak meer dan 10% per jaar. Soms kun je een klein bedrag besparen door over te stappen naar een andere budgetpolis maar dan heb je de volgende keer meestal een extra hoge premiestijging. De grote schuldige is de politiek die de kosten maar blijft opdrijven en die gezorgd heeft dat er ‘heel veel te kiezen valt’ terwijl er geen enkele concurrentie is tussen verzekeraars, het is één pot nat (wellicht afgezien van aanvullende verzekeringen voor mensen met geld over).

    Het is natuurlijk ook geen ‘verzekering’ maar gewoon een vorm van belasting, vermomd als een verplichte verzekering. Dat talloze inwoners van dit land geen cent betalen maar wel alle rechten van die ziektekostenverzekering kunnen incasseren.maakt het er ook niet beter op. En de politiek gaat vrolijk door met steeds meer flauwekul in de ‘basis’ verzekering stoppen. Ondertussen beweren ze glashard, samen met de meeste nieuwsmedia, dat de premie hooguit ‘beperkt’ stijgt.

    Ook als je jaar op jaar geen enkel gebruik maakt van de medische sector (in mijn geval wegens diverse zeer slechte ervaringen in het verleden) en ze dus moeiteloos aan je verdiend hebben krijg je doodleuk diezelfde premieverhoging door de strot geduwd 🙁

  4. Op zoek naar goedkoper zorgverzekeraar dan VGZ met eigen risico 885,00 euro.
    Slechts 1 keer naar huisarts geweest voor knie pijn,
    Werd zonder reden bloedprikken.
    Pas een maand later ontving ik de nota van 52,50 euro om te betalen. Waarom bloedprikken nodig was is mij tot op heden niet bekend.

  5. Bewust beweert niet gecontracteerde zorg te vergoeden tot 60%. Uit ervaring blijkt deze zorg vergoed te worden tot 25%. Een waarschuwing van: let op deze arts is niet gecontracteerd wordt BEWUST achterwege gelaten. Kassa voor de verzekering!

  6. Ik heb een tandarts die aanvullend verzekerd is en die willen mij de tandartskosten niet vergoeden, met de mededeling dat er iets ontbreekt en dat alles op de factuur staat, zo’n zinloos gevecht. er werken incompetente medewerkers, ik raad het niet aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344