Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

InTwente: Forse stijging zorgpremie in 2024

inTwente zorgpremie

De premie in 2024 van InTwente is € 149,00. InTwente verhoogt hiermee de premie met € 11,50 per maand, wat een forse stijging is van 8,4%. InTwente is een kleine zorgverzekeraar die onderdeel is van DSW. Uniek aan InTwente is de combinatiepolis met vrije zorgkeuze. Je kunt dus bij alle zorgverzekeraars terecht met de InTwente pas. Waar staat InTwente voor en hoe ontwikkeld deze zorgverzekeraar zich qua premies? Lees het in dit artikel.

Handig om te weten over de premies van verzekeraar InTwente

Net als DSW houdt zorgverzekeraar InTwente de verzekering simpel en overzichtelijk. Erg prettig is de combinatiepolis mét vrije zorgkeuze. Qua tarief betaal je voor een combinatiepolis, maar je kunt bij elke zorgverlener terecht. InTwente heeft één basiszorgverzekering en 4 aanvullende verzekering. Hieronder vind je een overzicht met de basiszorgverzekering van InTwente en bespreken we kort de aanvullende verzekeringen die InTwente biedt.

De ontwikkeling van de zorgpremie van InTwente

Veel zorgverzekeraars hebben hun premie de laatste jaren moeten verhogen. Dit is ook zo bij zorgverzekeraar InTwente. In de grafiek hieronder zie je dat InTwente steeds sneller is gestegen. Waar je in 2019 € 112,00 betaalde voor de basiszorgverzekering, werd dit in 2020 € 118,00. Deze stijging zet door tot in 2024: de premie is dan € 149,00 per maand. Deze grafiek geeft een beeld van de ontwikkeling. De reden dat zorgverzekeraars hun premie verhogen is dat zorg inkopen steeds duurder wordt. Daarnaast hebben zorgverzekeraars te maken met solvabiliteit: ze moeten een verplichte reserve hebben.

 

Informatie over de polis van InTwente

InTwente biedt één basiszorgverzekering met een combinatiepolis. Dit betreft een combinatiepolis met vrije zorgkeuze: je kunt dus bij elke zorgverlener terecht.
Premie basiszorgverzekering 2024:

 

 

 

Naast de basiszorgverzekering heeft InTwente 4 aanvullende verzekeringen. Deze zijn met zorg samengesteld om aan te sluiten op verschillende behoeften.

De aanvullende verzekeringen van InTwente

Naast de basisverzekering kun je bij InTwente 4 aanvullende verzekeringen afsluiten. Deze vier aanvullende verzekeringen zijn ontwikkeld voor verschillende doelgroepen. Van basic tot zeer uitgebreid: er zit voor iedereen een passende oplossing tussen. Let op, onderstaand geven we een samenvatting van de aanvullende pakketten die InTwente biedt. Bij elke aanvullende verzekering horen dus meer vergoedingen. Kies uit deze aanvullende verzekeringen:

  • AV Compact: 9 fysio behandelingen, anticonceptie vanaf 21 jaar, haptonomie, rollator
  • AV Standaard: 12 fysio behandelingen, tandarts, orthodontie, kraampakket
  • AV Student: 12 fysio behandelingen, tandarts, anticonceptie vanaf 21 jaar, vaccinaties buitenland
  • AV Top: 27 fysio behandelingen, tandarts, orthodontie, kraamzorg, kraampakket, haptonomie, preventief onderzoek

InTwente houdt het dus overzichtelijk met 4 aanvullende pakketten.

Voor – en nadelen van zorgverzekeraar InTwente

Elke verzekeraar heeft voor – en nadelen. We nemen je kort mee door de voordelen en de aandachtspunten van InTwente. Dit zijn de voordelen van een zorgverzekering bij InTwente:

  • Bij InTwente betaal je voor een combinatiepolis, maar heb je vrije zorgkeuze.
  • Een eigen risico van € 375,00 in plaats van € 385,00
  • Overzicht met één vaste basiszorgverzekering en 4 aanvullende verzekeringen
  • Service mogelijk met telefonisch contact
  • Declaraties worden snel uitbetaald
  • Handige aanvullende verzekering voor studenten

Dit zijn de nadelen van Zorgverzekeraar InTwente:

  • Met slechts 4 aanvullende pakketten kan het zijn dat je betaalt voor zorg die je nooit nodig hebt.
  • Het is niet mogelijk om een budgetpolis af te sluiten bij InTwente

Bij ZorgKiezer vergelijk je InTwente makkelijk met andere verzekeraars

Op 12 november maken alle Nederlandse zorgverzekeraars hun premie bekend. De verzekeraars onder DSW zijn daar eerder mee: zij maken in september al hun nieuwe premie bekend voor de basiszorgverzekering. Vanaf 12 november zijn ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van InTwente bekend. Vergelijk de InTwente zorgverzekering 2024 met andere zorgverzekeringen. Zo kun je de beste keuze maken. Twijfel je nog? Onze ZorgKiezer experts staan graag voor je klaar.

Laatste update op 2 oktober 2023 – 11:07 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344